home design 800Χ400

Πέθανε ο θρυλικός Γκουσγκούνης – Στο Ναύπλιο ο κινηματογραφικός του θάνατος (Βίντεο)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο «μάστορας» της τσόντας στην Ελλάδα Κώστας Γκουσγκούνης – Πριν από αυτό όμως είχε υπάρξει …κατάσκοπος στο Ναύπλιο!

Πέθανε ο θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης την Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 92 ετών Το 1975 είχε προηγηθεί ο κινηματογραφικός του θάνατος στο Ναύπλιο, όπου στην ταινία «Συνωμοσία στη Μεσόγειο» είχε πυροβοληθεί από τον Λάκη Κομνηνό στο κάστρο του Παλαμηδίου, την ώρα που ως ελεύθερος σκοπευτής είχε βάλει στο στόχαστρο κάποιους που κάθονταν σε ένα σκάφος στο λιμάνι.

Η ταινία «Συνωμοσία στη Μεσόγειο»

Στη κατασκοπική ταινία ο Ρόμπερτ Μέισον, πρώην πράκτορας, καλείται να δουλέψει και πάλι για μια μυστική οργάνωση. Ταξιδεύει από το Λονδίνο στην Γενεύη για να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της αποστολής του. Στην Αθήνα, ο Μέισον γνωρίζει μια όμορφη αλλά μυστηριώδη γυναίκα (Nicole Calfan). Την επόμενη μέρα στα Μετέωρα, ο Μέισον δέχεται δολοφονική επίθεση από τον υποτιθέμενο σύνδεσμο του και συνειδητοποιεί πως όλο το σχέδιο είναι μία θανάσιμη παγίδα.

Παίζουν Λάκης Κομνηνός, Anne Lonnberg, Αρτέμης Μάτσας, Κώστας Γκουσγκούνης, Ανδρέας Φιλιππίδης.

Ο ρόλος του σε αυτή τη ταινία είναι πριν ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τον ερωτικό κινηματογράφο, απ’ όπου και έγινε ευρύτερα γνωστός.

Ο Γκουσγκούνης στο Ναύπλιο

Δείτε στο παρακάτω βίντεο σκηνές από το Ναύπλιο από το 1.15.57’, στο 1:17:50 και τον κινηματογραφικό θάνατο του Κώστα Γκουσγκούνη στο 1:20:50.

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Γκουσγκούνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στο Θριάσιο εμφανίζοντας προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, τον είχε παραλάβει το ΕΚΑΒ στις 14 Απριλίου απο οίκο ευγηρίας στην οδό Πέτρου Ράλλη λόγω χαμηλού κορεσμού οξυγόνου. Διεκομίσθη στο Θριάσιο στις 14/4 οπότε και νοσηλευόταν μέχρι την Παρασκευή 6/5 που κατέληξε. Αν και παλαιότερα είχε νοσήσει από covid-19, ο θάνατός του δεν αποδίδεται στη λοίμωξη.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο καλός του φίλος, Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος εκτός από τον θάνατό του έγραψε και για το «καλλιτεχνικό» του έργο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ήταν για ημέρες στο νοσοκομείο καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια του Δημήτρης και Κώστας.

«Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση», φέρεται να ήταν τα τελευταία του λόγια στους οικείους του.

Η ανάρτηση:

«Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (6/5) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. Με το χαμόγελο στα χείλη δυνατός. Ήταν εκεί μερικές ημέρες καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

Λίγο πριν σβήσει λέει στον αγαπημένο του Δημητράκη. «Αυτό είναι το κουστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση».

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος) και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό. Παράλληλα έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και έτσι του δόθηκε το προσωνύμιο ο “βασιλιάς του σεξ”, με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του.

Οι ταινίες που έλεγε συχνά-πυκνά ότι ήταν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο. Το “Σεξ 13 μποφόρ”, γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια και ο “Ηδονοβλεψίας”, που γυρίστηκε το 1984, στις Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η “Αγνή του λιμανιού” το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη “Θεία απ’ το Σικάγο” το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στο Στέφανο Στρατηγό που λέει την ατάκα “θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο” όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα.

Συνήθιζε να αναφέρεται και στην ταινία “Μία ζωή την έχουμε” του 1958, όπου είχε το ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Αλλά και στο θεατρικό έργο “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο. Η επιβλητική παρουσία του στη σειρά είχε ως αποτέλεσμα να τον ψάξει ο Άλαν Πάρκερ για να του δώσει ρόλο στο εξπρές του μεσονυχτίου. Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Κάποια στιγμή έκανε και ζωντανό πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

Κωστή, σγουρομάλλη όπως σε φώναζα (όταν βγαίναμε έξω πάντα είχε στο πορτμπαγκάζ του δίπορτου Opel Rekord μία περούκα με σγουρά μαλλιά, για να μην τον αναγνωρίζουν), μου είχες πει πάρα πολλές ιστορίες στα 44 χρόνια γνωριμίας. Σε αρκετά κάποια περιστατικά είμαστε και παρέα. Περάσαμε ωραία. Έφυγες χορτασμένος.

Σεβαστήκαμε την επιθυμία σου να σε συνοδεύσουν στην τελευταία σου κατοικία οι συγγενείς και ελάχιστοι φίλοι.

Καλό σου ταξίδι φίλε. Είσαι πλέον μαζί με την κυρά που υπεραγαπούσες. Να ξέρεις ότι όλοι θα σε θυμούνται και θα σε μνημονεύουν. Άλλωστε θα τους δοθούν πολλές ευκαιρίες…» αναφέρει στην ανάρτηση του ο συντετριμμένος φίλος του.

Από «κατάσκοπος» στο Ναύπλιο …βασιλιάς της τσόντας

Ο μη πρωταγωνιστικός ρόλος που έπαιξε ο Κώστας Γκουσγκούνης στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Γεωργιάδης και προβλήθηκε το 1975, η οποία δεν διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, μπορεί να πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, όμως η συνέχεια στον ερωτικό κινηματογράφο τον έκανε ευρέως γνωστό.

Ο κινηματογραφικός του θάνατος στο Ναύπλιο θα μείνει ως μία από τις άγνωστες στάσεις της καριέρας του στο σινεμά, πριν γίνει ο …βασιλιάς της Ελληνικής τσόντας.

Σχόλια

Exit mobile version