home design 800Χ400

home design 1170x320

 vasilopoulos banner2

Στο τραπέζι η τουριστική προβολή της Πελοποννήσου

Αιχμή του δόρατος ο θεματικός τουρισμός
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τις απαραίτητες πιστώσεις για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια, δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού με θέμα “Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2022”.

Με μεγαλύτερη εστίαση στο θεματικό τουρισμό η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό και να διανύσει μια καλή τουριστική χρονιά, υπό τις δεδομένες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια προσβλέπει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, μέσω έργων και παρεμβάσεων και με την παράλληλη ενίσχυση της συνεργασίας με φορείς του τουρισμού.

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Σικελία καλεί, Πελοπόννησος ρεμβάζει…
    Είχα ασχοληθεί προ πολλών ετών με τη συνεργασία της Περιφέρειας Σικελίας, ώστε να δημιουργηθεί ναυτιλιακή σύνδεση από το λιμάνι της Αουγκούστα, αρχαία αποικία Πελοποννησίων στις Συρακούσες, με αυτό το λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας, διότι εξυπηρετεί άμεσες ανάγκες μεταφοράς εμπορευμάτων όλον τον χρόνο αλλά και σταθερά τουριστικά ρεύματα ανάμεσα στο Ιόνιο.
    Σχολικός τουρισμός, τόνωση των πολιτισμικών, ιστορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Πελοποννήσου και Σικελίας, ένταξη των δυο περιοχών στην προσφορά του παγκόσμιου ολοένα αυξανόμενου αρχαιολογικού τουρισμού με μια οικονομική, απολαυστική θαλάσσια σύνδεση λίγων ωρών, μιας διανυκτέρευσης πρακτικά, καθιστούν την ιδέα πλήρως αποτελεσματική στη θεωρία.
    Το πρόβλημα είναι η υπερνίκηση του γραφειοκρατικού τέρατος και της πολιτικής σκοπιμότητας, που από ελληνικής πλευράς φάνηκε ως τώρα αδύνατη.
    Παραμένω πάντα διαθέσιμος για την επανάληψη διαπεριφερειακών επαφών ανάμεσα στα δυο μέρη, ως ενεργός πολίτης κι εκπρόσωπος της κοινωνίας πολιτών και του ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου. Λυπάμαι που οι πρωτοβουλίες μου ευδοκίμησαν στο παρελθόν με άλλες περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας με τον τόπο διαμονής μου, Αμπρούτσο αρχικά και στη συνέχεια με την Απουλία αλλά όχι ακόμα με την πάμπλουτη ιστορικά Πελοπόννησο, που παραμένει ουραγός στον ελληνικό τουρισμό με μόλις το 3,5% της πίτας, λόγω προφανώς ανικανότητας ανάπτυξης του θέματος με αποτελεσματικά μέτρα.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Πρόεδρος ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου
    Πολιτιστικός Σύλλογος από το 1984.
    https :/ /www. facebook. com/ groups/ lega. italoellenica/ posts/ 10165594582290624

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    15 Μαρτίου 2017 ·
    Η Σικελία καλεί την Πελοπόννησο
    Δυο δίδυμα νησιά ετοιμάζονται για μια νέα δημιουργική συνάντηση κι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές αυτής της νέας φάσης αλληλέγγυας συνεργασίας που θα δώσει ζωή στους ανθρώπους και τους τόπους ιστορικής συμβίωσης.

    https:/ /www. facebook .com/ groups /227406657717186 /posts /259215634536288

  3. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Επί 35 χρόνια διοργάνωσα πολιτιστικές εκδηλώσεις και αδελφοποιήσεις Δήμων, σχολείων, πανεπιστημίων ανάμεσα στις ελληνικές μητροπόλεις και τις αποικίες τους στην Κάτω Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, με πολλές χιλιάδες επισκέψεων και δεσμών συνεργασίας που ξεκίνησαν τότε σε διάφορα επίπεδα. Το κυριότερο στοιχείο της δράσης μας ήταν η σφυρηλάτηση της κοινής συνείδησης της προέλευσης του ΕλληνοΡωμαϊκού πολιτισμού, που είναι το αξιακό πλαίσιο της Ευρώπης και κίνητρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Με Περιφερειάρχη τον συντοπίτη μου Αρκά κ. Πέτρο Τατούλη είχαμε ξεκινήσει μια σπουδαία μακρόπνοη προσπάθεια ανταλλαγής τουριστικών κυμάτων με την αντίπερα όχθη του Ιονίου, κάτι που διακόπηκε δυστυχώς με την εναλλαγή της πολιτικής αρχής και μαζί με τις αρνητικές συγκυρίες της κρίσης αλλά και της πανδημίας.
    Έχουμε υποδείξει έμπρακτα πως υπάρχει πληθώρα ευκαιριών για περαιτέρω συνεργασία σε πολλούς οικονομικούς τομείς εφόσον δημιουργηθεί μια ναυτιλιακή σύνδεση που θα επιτρέπει σε 5 εκατομ. Κινέζους επισκέπτες της Σικελίας (πάνω από 5 εκατομμύρια οι Σικελοί μέσα στο νησί και πολλαπλάσιοι μετανάστες σε όλον τον κόσμο) και Καλαβρίας (άλλα 3 εκατομμ.) που θέλουν να γνωρίσουν τα 99 ελληνικά μνημεία της Μεγάλης Ελλάδας, να έρχονται με μια διανυκτέρευση στο πλοίο να δουν και τα 9 αρχαία ελληνικά μνημεία που τους ενδιαφέρουν μέσω της Πελοποννήσου (μισό εκατομμύριο κάτοικοι) με αρχαίους δεσμούς μεταξύ των δυο νησιών που πρέπει κάποτε να συμπορευτούν για να αξιοποιηθούν στην παγκόσμια σκηνή αρχαιολογικού τουρισμού.
    Η Πελοπόννησος με το 5% του πληθυσμού της Ελλάδας κατέχει πάνω από το 50% των αρχαίων ελληνικών μνημείων αλλά μόνο το 3,5% της πίτας του αρχαιολογικού και γενικού τουρισμού της χώρας. Ποτέ ως τώρα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις κατάλληλες αναπτυξιακές προϋποθέσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Άποψή μου είναι πως η τροχοπέδη είναι το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” που γίνεται τροχοπέδη στην τοπική αυτοδιοίκηση και απομακραίνει την Ευρώπη από την ελληνική αθηνοκρατούμενη βυζαντινή γραφειοκρατία από τη μια και η άρνηση συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο εκλεγμένων με στείρες ανταγωνιστικές διαθέσεις που δημιουργούν έριδες και διχασμούς, κάνουν διαρκώς ΕλληνοΕλληνικούς πολέμους και χάνουν την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής σύγκλισης στην ειρήνη, ευημερία, αειφόρο ανάπτυξη με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη σε ανθρώπους και θεσμούς.
    Στο φωτογραφικό αρχείο βλέπετε ένα από τα 6 Μαθητικά Συμπόσια με 1500 μαθητές από Ιταλία και Ελλάδα, συναντώνται περιοδικά σε κάθε πόλη της Μεγάλης Ελλάδας με την ευκαιρία παρουσίασης ερευνητικών μελετών των μαθητών και αδελφοποιήσεων μεταξύ θεσμών ανάμεσα σε μητροπόλεις και αρχαίες αποικίες.
    https:/ /www. facebook .com/ media/ set/?set =a. 845606965484552& type=3

    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.
    Ιταλός και Έλληνας πολίτης, Ευρωπαίος κοσμοπολίτης.

georgopoulos ebea

vasilopoulos banner

banner Μπικάκης

evaggelinou ebea

karaboulis 350 copy
newsletter banner anagnostis