banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

STOP και στην έμφυλη βία – Το μήνυμα των παιδιών από την Αργολίδα (Βίντεο)

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο του Βίντεο “17 (δεκαεπτά)” του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου: “Μία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 από 17 δολοφονίες γυναικών. Η έμφυλη βία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή ως κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες ηλικίας 16 – 44 ετών, ξεπερνώντας ακόμη και τον καρκίνο αλλά και τα τροχαία, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αντί χριστουγεννιάτικων ευχών, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου στέλνει το δικό του μήνυμα στην αυγή του νέου έτους. Η επόμενη χρονιά να μας βρει όλους και όλες, παρόντες και παρούσες. Και η νέα λέξη που μάθαμε, να σβηστεί μια για πάντα από τα λεξικά και από τις ζωές μας.

Μπορούν 45 δευτερόλεπτα να χωρέσουν τον πόνο, τη θλίψη, το άδικο, να αγγίξουν καρδιές, να συγκινήσουν, να προβληματίσουν, να διδάξουν; Είναι αρκετά ώστε να στείλουν το μήνυμα των παιδιών για κάτι τόσο απάνθρωπο, παράλογο, άδικο και αποτρόπαιο;

Ο τίτλος του βίντεο, όσες και οι γυναικοκτονίες φέτος στην χώρα μας. Ένα μήνυμα για την έμφυλη βία. Και όπως κλείνει και το βίντεο των μαθητών: Γυναικοκτονία δεν σημαίνει σκοτώνεις μία γυναίκα. Σημαίνει την σκοτώνεις επειδή ΕΙΝΑΙ γυναίκα.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis