home design 800Χ400

home design 1170x320

Μαθητές από το Άργος «ανέκριναν» την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους συνομίλησαν με την ευρωβουλευτή και της έθεσαν τις απορίες τους για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο.
3ο ΓΕΛ Άργους Βόζεμπεργκ (2)

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος EPAS  “Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άργους είχαν την ευκαιρία να τηλε-συζητήσουν με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες Στυλιανή Σταματάκη και Μαρία Τσούρδη.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Άργους Νικολέττα Ματσιμάνη:

«Oι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα έμφυλης βίας, τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης με έμφαση στην έμφυλη βία στο διαδίκτυο, φαινόμενο με έξαρση στην εποχή μας.

Η ενημέρωση βέβαια περιέλαβε και την πρόσφατη έγκριση από την Ολομέλεια του ΕΚ της νομοθετικής πρωτοβουλίας Βόζεμπεργκ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο,  με βασικό στόχο να δημιουργηθεί ένα  ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας στον κυβερνοχώρο.

Οι ερωτήσεις των μαθητών, αν και πολλές, απαντήθηκαν όλες με ιδιαίτερη χαρά από την κα Ευρωβουλευτή και οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις ιδιαίτερα χρήσιμες για τη ζωή τους και για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους».

3ο ΓΕΛ Άργους Βόζεμπεργκ (1)
Φώτο: 3ο ΓΕΛ Άργους

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    H “ανάκριση” προϋποθέτει μια ιεραρχημένη στάση του ανακριτή που υποχρεώνει σε απάντηση τον ανακρινόμενο.
    Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνει ανάμεσα σε πολίτες και αιρετούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, διότι ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα να “ανακρίνει” αξιωματούχους της πολιτείας.
    Αν οι νέοι από τη μαθητική τους ηλικία γαλουχούνται να “ανακρίνουν” τους αιρετούς, πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, λογικό είναι να συμπεριφέρονται μετά χωρίς αυτοσυνείδηση του πολίτη με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
    Προσοχή λοιπόν στους δημοσιογραφικούς όρους, (η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα!) διότι οι λανθασμένοι χειρισμού της γλώσσας και ήθους, διαπαιδαγωγούν αρνητικά τους νέους να μην αναγνωρίζουν την πραγματική θέση τους στην κοινωνία και να συμπεριφέρονται με αλαζονεία, ατομικισμό, απαξιωτική διάθεση, απομονωτισμό και παραβατικότητα.

newsletter banner anagnostis