home design 800Χ400

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αργολίδα

Πώς κατανέμονται οι νέες μολύνσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Πανελλαδικά. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.345, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αργολίδα εντοπίστηκαν 30 νέα κρούσματα (14 ήταν τα χθεσινά), 19 στην Αρκαδία, 38 στη Μεσσηνία, 51 στην Κορινθία και 40 στη Λακωνία. Στην Αχαΐα προστέθηκαν 104 μολύνσεις και 37 στην Ηλεία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.031.239 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 207 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.799 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 684 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 561 (82.02%) είναι ανεμβολίαστοι μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (17.98%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.661 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 332 (ημερήσια μεταβολή +4.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 352 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή:

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    “Προβλέπω ένα τεράστιο πέμπτο κύμα τσουνάμι. Οι συνάδελφοί μου από τη Βρετανία λένε ότι αυτό που παρατηρούν υπερβαίνει οτιδήποτε έχουν δει καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
    Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πρωτοφανή πρόκληση, σε αυτή τη μορφή”.
    Καρλ Λάουτερμπαχ, Υπουργός Υγείας Γερμανίας

    ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΙ ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ, ΟΡΑΤΟ ΝΕΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΙΚΡΟΝ:
    «Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι για τους περισσότερους που έχουν εξασφαλίσει τον πλήρη εμβολιασμό τους, είτε είναι νεότεροι με διπλό εμβολιασμό, είτε με τρίτη δόση- κι ακόμη καλύτερα- τριπλό εμβολιασμό (όλοι οι ηλικιωμένοι), σε ατομικό επίπεδο το ρίσκο τους είναι σχετικά χαμηλό».
    «Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το ρίσκο τους να μπουν σε ΜΕΘ είναι πάρα πολύ μικρό» είπε συγκεκριμένα αντιπαραβάλλοντας ωστόσο πως υπάρχει και μια δεξαμενή συμπολιτών μας οι οποίοι παραμένουν ανοσιακά ευάλωτοι κι είναι κατά βάση οι ανεμβολίαστοι και ένα μικρό μέρος εμβολιασμών που δυστυχώς εξαιτίας παραγόντων όπως το καθεστώς ανοσοκαταστολής, ευπάθειας ή μεγάλης ηλικίας παραμένουν ευάλωτοι ως προς την πιθανότητα να μπουν στο νοσοκομείο εάν μολυνθούν.

    Τι συμβαίνει στο μέτωπο;
    Μιλούν οι ίδιοι οι γιατροί της πρώτης γραμμής των ΜΕΘ.

    “Από τις αρχές του καλοκαιριού που είμαι στο Ιπποκράτειο, που διαθέτει και γυναικολογική-μαιευτική κλινική, έχουμε νοσηλεύσει αρκετές εγκυμονούσες, στις οποίες έγινε επείγων τοκετός, ώστε να μπορέσουν οι ίδιες να αντεπεξέλθουν αναπνευστικά. Σε όλες τις περιπτώσεις έπρεπε να γεννηθεί το μωρό πρόωρα ώστε να σωθούν οι μητέρες. Όλες ήταν ανεμβολίαστες, ναι. Αυτή τη στιγμή στη δική μας ΜΕΘ το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών ξεπερνάει το 90%. Κι όσο συνεχίζεται η πανδημία, όλο και συχνότερα βλέπουμε στη ΜΕΘ ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα.”

    https://insidestory.gr/article/oi-anthropoi-stin-proti-grammi

Exit mobile version