home design800Χ400

Δύο βουλευτές της Θεσσαλονίκης ρωτούν για το νερό στα Ίρια και την Κάντια

Οι βουλευτές παραθέτουν τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΔΕΥΑΝ, σχετικά με την ποιότητα του νερού στις συγκεκριμένες περιοχές

Oι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας ρωτούν τους Υπουργούς Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα για το νερό των Ιρίων και της Κάντιας. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” στο κείμενο της ερώτησής τους, παραθέτουν τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΔΕΥΑΝ, σχετικά με την ποιότητα του νερού στις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως αναφέρουν το νερό των Ιρίων και το νερό της Κάντιας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Τέλος, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν, ώστε οι κάτοικοι στα Ίρια και την Κάντια να αποκτήσουν καθαρό και υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.

Το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, μετά από διενέργειες ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου στην Ίρια και στην Κάντια, της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης, του Νομού Αργολίδας, προέκυψε ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε συγκεκριμένους δείκτες.

Συγκεκριμένα, στην Ίρια, τα αποτελέσματα των αναλύσεων και των δύο διαφορετικών δειγμάτων που πάρθηκαν στην παραλία Ιρίων, στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο στην Ίριας δίνουν τα ίδια αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζουν εκτός των προκαθορισμένων επιτρεπτών ορίων χαμηλή ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι μετρήσεις αφορούν στην παράμετρο της Ηλεκτρικής Αγωγιμότητας, όπου με όριο τα 2.500 μS/cm ανιχνεύθηκαν στα 5.520, στην παράμετρο της Γεύσης, που κρίνεται μη αποδεκτή και στην παράμετρο των Χλωριούχων, όπου με όριο τα 250 mg/l ανιχνεύθηκαν 1.700 mg/l.

Παρόμοια παρουσιάζεται και η κατάσταση στην Κάντια, με την δειγματοληψία να πραγματοποιείται στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών και με τα αποτελέσματα να είναι επίσης εκτός των καθορισμένων ορίων ποιότητας του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, αφορώντας στην παράμετρο της Ηλεκτρικής Αγωγιμότητας, όπου, με όριο τα 2.500 μS/cm, ανιχνεύθηκε αριθμητική τιμή στα 6.010, στην παράμετρο της Γεύσης, που κρίνεται μη αποδεκτή, και στην παράμετρο των Χλωριούχων, όπου με όριο τα 250 mg/l ανιχνεύθηκε αριθμητική τιμή στα 1.820 mg/l.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου οι κάτοικοι της Ίριας και της Κάντιας της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης του Νομού Αργολίδας να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό και υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό, διασφαλίζοντας την υγεία τους;

Σχόλια

Exit mobile version