home design 800Χ400

Τραγωδία στο Λεωνίδιο: Κόπηκε βράχος και τον χτύπησε στο κεφάλι – Πώς έχασε τη ζωή του ο 48χρονος Γάλλος

Τι λένε μάρτυρες και αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον έμπειρο εκπαιδευτή αναρριχητών, την ώρα του μαθήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια του θανάτου 48χρονου Γάλλου εκπαιδευτή που έχασε τη ζωή του χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου ενώ εκπαίδευε ομάδα αναρριχητών σε βράχο του Λεωνιδίου. Ήδη οι πρώτες μαρτυρίες έχουν καταγραφεί για το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν ένας έμπειρος αναρριχητής οποίος είχε αναρριχηθεί και στις Άλπεις, ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα ορεινά σημεία του πλανήτη.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος

Την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος ο Γάλλος εκπαιδευτής βρισκόταν σε ένα πεδίο αναρρίχησης βορειοανατολικά του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου, στη θέση «Φουρνάκια», προκειμένου να εκπαιδεύσει ομάδα αναρριχητών οι οποίοι ήθελαν να λάβουν πιστοποίηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την ώρα του δυστυχήματος ο εκπαιδευτής δεν είχε αναρριχηθεί, αλλά βρισκόταν στο έδαφος και από εκεί κατηύθυνε τους αναρριχητές που βρίσκονταν στον βράχο. Για άγνωστο λόγο ένα μεγάλο κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι, προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα, του εφαρμόστηκε Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και απινίδωση, τελικά δεν επανήλθε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Άγνωστο παραμένει αν και κατά πόσο ο ίδιος είχε τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας την ώρα του τραγικού συμβάντος.

Τι λέει η αστυνομία

Όπως αναφέρει η αστυνομία για το περιστατικό:

«Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 16:00 48χρονος Γάλλος στην θέση «Φουρνάκια» στο αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου κατά τη διάρκεια της αναρρίχηση κόπηκε βράχος και τον χτύπησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σημείο βρέθηκε πυροσβεστική και τραυματιοφορείς».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Είναι πασίγνωστο σε έμπειρους αναρριχητές και ορειβάτες, ακόμα και πεζοπόρους, πως σε κατάσταση θυελλωδών ανέμων ΔΕΝ ΠΑΜΕ κοντά σε απότομες κλίσεις εδάφους, ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ κάτω από ψηλά πετρώματα, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ διότι κατρακυλάνε πέτρες!
    Οι πέτρες κατρακυλάνε για διάφορους λόγους, μια συγκυρία ανέμου, μαζί με υγροποίηση της βάσης της από βροχή και ταυτόχρονη κλίση του εδάφους, υπερισχύουν της αδράνειας της μάζας.
    Είναι ασυγχώρητο λάθος που ο αναρριχητής αγνόησε αυτή την απαγόρευση και φυσικά είναι και ευθύνη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας που δεν έχει σηματοδοτήσει τα επικίνδυνα σημεία της διαδρομής με ειδικές πινακίδες σήμανσης, όπως ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
    Για να γίνει ο εναλλακτικός τουρισμός ελκυστικός, πρέπει να παρέχει ΚΑΙ ασφάλεια!

Exit mobile version