home design 800x400
home design 1170Χ320

Δυο μοναχές πέθαναν από κορωνοϊό στην Κορινθία

Οι δύο θάνατοι συνέβησαν με διαφορά 2 μερών μεταξύ τους στο Γυναικείο Ησυχαστηρίο «Ο Τίμιος Σταυρός» στον Μαψό Κορινθίας.
Μοναχή

Πέθαναν από κορωνοϊό δύο ακόμα μοναχές του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» στον Μαψό Κορινθίας, ενώ πριν από ένα μήνα κατέληξε από τον ιό και η Ηγουμένη Γερόντισσα Μεθοδία (κατά κόσμον Αγγελική Φλέσσα).

Συγκεκριμένα, την 27η Οκτωβρίου, ετελειώθη εκδημήσασα προς Κύριον η Μοναχή Θέκλα (κατά κόσμον Μαρία) Τραϊτοράκη, ενώ την 29η του ιδίου μηνός, εξεδήμησε η Μοναχή Αντωνίνα (κατά κόσμον Ιωάννα) Γαλάνη, αδελφές του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου “ο Τίμιος Σταυρός” Μαψού, αφού δοκιμάστηκαν από τον ιό Covid-19.

Η Εξόδιος Ακολουθία αυτών εψάλη την 28ην και την 30ή Οκτωβρίου 2021 αντίστοιχα, στο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου.

Υπήρξαν και οι δύο αδελφές από τα πρώτα μέλη της Αδελφότητας του Ι. Ησυχαστηρίου με 47 χρόνια μοναχικής πορείας στο συγκεκριμένο Ησυχαστήριο αλλά και πριν την ένταξή τους σε αυτό εργάσθηκαν Ιεραποστολικώς στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Αδελφότητος υπό την καθοδήγηση των κτιτόρων του Ι. Ησυχαστηρίου Αρχιμ. π. Νήφωνος Θωμαδάκη και μακαριστής Γεροντίσσης Φοίβης Καράκη.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis