home design 800Χ400

home design 1170x320

 vasilopoulos banner2

Μοναδική εμπειρία: Κολύμπι στο Βιβάρι με παρέα τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας

Η ομάδα WeSwim κολύμπησε γύρω από τους κλωβούς της μονάδας στην Αργολίδα και μας μεταφέρει όσα έζησε (Εικόνες & Βίντεο).
Μια ομάδα κολυμβητών κολυμπάει δίπλα στους κλωβούς όπου μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να κολυμπήσετε δίπλα στα ψάρια, να δείτε τον χώρο όπου ζουν και μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν ολόφρεσκα στο πιάτο σας; Αυτό έκανε η κολυμβητική ομάδα WeSwim η οποία κολύμπησε δίπλα σε κλωβούς εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας-μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και διαπίστωσε με τα μάτια της την καθαρότητα και τη διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια, που δικαίως είναι τόσο φημισμένα στο εξωτερικό για την εξαιρετική ποιότητά τους.

Κολυμπώντας γύρω από τους κλωβούς σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα και στο Βιβάρι Αργολίδας, οι κολυμβητές παρατήρησαν ότι τα ψάρια μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε σημεία με μεγάλα βάθη και ισχυρά ρεύματα, τα οποία βοηθούν στον αυτοκαθαρισμό της θάλασσας και στη διατήρηση του πλούτου της θαλάσσιας ζωής.

Μια ομάδα κολυμβητών κολυμπάει δίπλα στους κλωβούς όπου μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας
Φωτογραφία: Weswim

Στα νερά αυτά μπορείς άνετα να κολυμπήσεις ενώ αν είσαι τυχερός θα δεις και τις φώκιες, τις χελώνες και τους τόνους που συχνά περνάνε από εκεί κοντά.

Ένας βιότοπος με ποικιλόμορφη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα που ανενόχλητα συνεχίζει να υπάρχει και να αναπτύσσεται.

Τα νερά γύρω από τους κλωβούς είναι τόσο καθαρά που μπορείς να κολυμπήσεις χωρίς καμία ανησυχία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα του νερού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία μιας ιχθυοκαλλιέργειας. Αν το νερό ήταν βλαβερό, θα είχε τοξικά στοιχεία και δεν θα είχε αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα σε οξυγόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ψαριών.

Συνεπώς, οι παραγωγοί προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον και κάνουν συνεχώς ελέγχους και μετρήσεις στο νερό κάτω και γύρω από τους κλωβούς για να διασφαλίσουν την άριστη ποιότητά του – αυτό φαίνεται εάν απλώς κολυμπήσουμε δίπλα τους.

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά η υδατοκαλλιέργεια έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με άλλες μορφές εντατικής εκτροφής πρωτεϊνών, όπως για το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο. Μήπως να ξανασκεφτείτε την επιλογή μιας pescatarian διατροφής; Μάθετε περισσότερα εδώ: fishfromgreece.com.

Μια ομάδα κολυμβητών κολυμπάει δίπλα στους κλωβούς όπου μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας
Φωτογραφία: Weswim

Μετά το κολύμπι, οι κολυμβητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια με τη σφραγίδα ποιότητας Fish from Greece σε ψαροταβέρνες της περιοχής – κυριολεκτικά από τη θάλασσα στο πιάτο!

H oμάδα κολυμβητών Weswim για φαγητό
Φωτογραφία: Weswim

Στόχος των δύο αυτών κολυμβητικών event από την πλευρά της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, η οποία αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί το 80% της εγχώριας παραγωγής, ήταν να αναδειχθεί ο πλούτος και η βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, η καθαρότητα και η διαφάνεια των νερών στα οποία ζουν τα ψάρια μας, αλλά και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Μια ομάδα κολυμβητών κολυμπάει δίπλα στους κλωβούς όπου μεγαλώνουν τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας
Φωτογραφία: Weswim

Κολυμπάμε λοιπόν και γνωρίζουμε το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας!

thetoc.gr

Σχόλια

4 απαντήσεις

  1. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως τα λένε …..ονειρικός κόσμος !!!! Γιατί δεν τράβηξαν πλάνα από το νησί να δείξουν τις εγκαταστάσεις και όλα τα σκουπίδια που πετάνε ….. βρωμια και δυσωδία, γιατί δεν έδειξαν τον προβλήτα του Βιβαριου πως τον έχουν βρωμίσει όλα αυτά τα χρόνια…..

  2. Κολυμβητης

    Ο εκλεγμένος δημοκρατικά γυμναστής τι κάνει;; ένα από τα ελάχιστα σημεία του νόμου που προσφέρετε για κολύμπι, και παρά ταύτα εξυπηρετει επιχειρηματίες που πλήττουν τον θαλάσσιο χώρο που η φύση έδωσε απλόχερα στους πολίτες, ντροπή, η λέξη που ταιριάζει στους κυβερνώντες του τόπου.

    1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

      Το διαδίκτυο έρμαιο των κουκουλοφόρων;
      Το Διαδίκτυο αποτελεί ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και το βιώνουμε πολύ πέρα ​​από τη διαίσθησή μας, ακόμα κι όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι χρησιμοποιείται εν αγνοία μας.
      Το διαδίκτυο είναι ένα εντελώς νέο κομμάτι του κόσμου, ακόμα σχετικά άγνωστο, που δεν έχει βιωθεί, όπου ζεις, επικοινωνείς, αγοράζεις, πουλάς, κερδίζεις ή χάνεις χρήματα, κάνεις πολιτική, … είναι αστείο να είσαι ακόμα εκεί στο παρελθόν και να νοσταλγείς τις στιγμές του τέλεξ και φαξ, για όσους τα θυμούνται ακόμα.
      Αλλά είναι λυπηρό να βλέπεις πώς το Διαδίκτυο γεννήθηκε χωρίς κανόνες και εξακολουθεί να παραμένει σε μεγάλο βαθμό μια ζούγκλα, ένας άναρχος τόπος, συχνά γίνεται ακόμη και ένας υπαίθριος υπόνομος, όπου ισχύει ο νόμος του πιο ανίδεου, του πιο άθλιου και επιθετικού, του πιο βίαιου.
      Όλα αυτά συμβαίνουν ουσιαστικά λόγω ενός χαρακτηριστικού, το οποίο δυστυχώς έχει γίνει το σημαντικότερο στοιχείο στο Διαδίκτυο από την έναρξή του: η ανωνυμία, η κουκούλα.

      https:/ /www.facebook .com/ groups/ 186156968233 /posts/ 10159758950763234

  3. Ερμιονιτης

    O υβριστης των άλλων σχολιαστών θρησκειολογος, γεωλόγος, υδροκεανολογος, φυσικός, μαθηματικός, ιστορικός, σεισμολογος, γεωπόνος, ηλεκτρομηχανολογος, γεωστρατηγικος αναλυτής, πολιτικός, δημοσιογράφος, κοινωνιολογος, ψυχολόγος, αυτός που τα ξέρει όλα, θα μας πει κάτι και για τον covid 19???? Είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζει και ιατρική, αφού δεν υπάρχει κάτι στο σύμπαν που να μην το γνωρίζει;;

georgopoulos ebea

vasilopoulos banner

banner Μπικάκης

evaggelinou ebea

karaboulis 350 copy
newsletter banner anagnostis