home design 800x400

home design 1170Χ320

Συμπαιγνία Γόντικα με Νίκα καταγγέλλει ο Θανάσης Πετράκος

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου καταγγέλλει τη Λαϊκή Συσπείρωση για τη μη ψήφιση της καταδίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Θανάσης Πετράκος

Στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης και προσωπικά του Νίκου Γόντικα προχώρησε ο Θανάσης Πετράκος της Αγωνιστικής συσπείρωσης Πελοποννήσου μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Στη δήλωση που συνυπογράφει και ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Δημοσθένης Δρούγκας, σημειώνεται:

«Μαύρη σελίδα στη μεγάλη αγωνιστική ιστορία του ΚΚΕ η στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» (παράταξη ΚΚΕ) στην ψηφοφορία, στη χθεσινή (Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021) συνεδρίαση του ΠεΣυΠ,για το μέγα θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου» επέλεξε με την ψήφο της να μη συμβάλλει ώστε το ΠεΣυΠ να υπερψηφίσει απόφαση καταδίκης της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Επέλεξε ανεξάρτητα από δικαιολογίες να «βάλει πλάτη» και να γίνει δεκανίκι του Περιφερειάρχη ώστε να περάσει η πρότασή της κυβέρνησης υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Δεν καταγγέλλουμε την παράταξη Γόντικα, κυρίως γιατί στην πρώτη ψηφοφορία όπου ψήφισαν την πρότασή τους, η οποία βέβαια ήταν σχεδόν ίδια με τη δική μας πρόταση εναντίον της ιδιωτικοποίησης. Τους καταγγέλλουμε για τη στάση τους στην δεύτερη (επαναληπτική) ψηφοφορία. Διότι στην πρώτη ψηφοφορία η πρόταση του Περιφερειάρχη υπέρ της ιδιωτικοποίησης πήρε 18 ψήφους (δυστυχώς με τη βοήθεια του κ. Μπουντρούκα), η δεύτερη πρόταση κατά της ιδιωτικοποίησης πήρε 17 ψήφους και η πρόταση επίσης κατά της ιδιωτικοποίησης της παράταξης του ΚΚΕ πήρε 2 ψήφους. Συνεπώς δεν συγκέντρωσε καμία απόλυτη πλειοψηφία, οπότε ο πρόεδρος προχώρησε σε δεύτερη ψηφοφορία ανάμεσα στις δύο επικρατέστερες.

Στη δεύτερη λοιπόν ψηφοφορία αντί η παράταξη του ΚΚΕ να συμπαραταχθεί και να ψηφίσει τη πρόταση κατά της ιδιωτικοποίησης, που ήταν πολύ κοντά στη δική τους, ή έστω να ζητήσει να κάνουμε κάποια προσθήκη ή κάποια αλλαγή, ψήφισε λευκό! Ψηφίζοντας λευκό όμως γνώριζε ότι θα περνούσε η πρόταση του Περιφερειάρχη υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Βέβαια σοβαρές είναι και οι ευθύνες του κ. Μπουντρούκα αν και αναμενόμενη η στάση του.

Συνεπώς η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» (ΚΚΕ) επέλεξε, δια της αποχής της στο Πε.Συ.Π, στη πράξη ανεξάρτητα από δικαιολογίες, να συμβάλει ώστε να αποφασίσει το ΠΕΣΥΠ υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όπως επιθυμούσε ο κ. Νίκας.

Αν αυτό δε λέγεται ότι επέλεξε να γίνει δεκανίκι του κ. Νίκα και του κ. Μητσοτάκη, τότε τι άλλο μπορεί να λέγεται;

Ο κ. Γόντικας προφανώς θα βγει και θα απαντήσει ότι επέλεξε να ψηφίσει την πρότασή του, γιατί ήταν πιο «καθαρή» και πιο «επαναστατική». Του απαντούμε εκ των προτέρων, θα μπορούσε να το πει αυτό αν κρατούσε πάντα σε όλες τις ψηφοφορίες αυτή τη στάση. Τότε απλά θα τον καταγγέλλαμε μόνο για ακραίο σεχταριστή, που με την αντιενωτική του στάση εξυπηρετεί αντικειμενικά τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της περιφερειακής Αρχής.

Όταν όμως σε πολλά ζητήματα έχει βάλει πολύ «νερό στο κρασί του» για να βγει απόφαση από το ΠεΣυΠ, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Είναι πρόσφατη η πρακτική του και για το θέμα του εργοστασίου της Fargeco στο Αθήναιο, αλλά και το θέμα της «Πελοπόννησος Α.Ε.», όπου έβαλε πάρα πολύ νερό στο κρασί του και στις δύο περιπτώσεις για να βγει μια θετική απόφαση από το ΠεΣυΠ.

Για το μέγα θέμα όμως της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ επέλεξε να κάνει το εντελώς αντίθετο. Αντί να συμβάλει να υπερψηφίσει το ΠΕΣΥΠ μια σημαντική και θετική απόφαση κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, επέλεξε να διευκολύνει το κ. Περιφερειάρχη ώστε το ΠεΣυΠ να υπερψηφίσει θέση υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αυτό όμως δεν είναι ένα πολιτικό λάθος, δεν είναι ούτε οπορτουνισμός ,δεν είναι ούτε κόμπλεξ επειδή την πρωτοβουλία για τη συνεδρίαση είχε πάρει η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», είναι μεγάλο και συνειδητό πολιτικό έγκλημα.

Λυπούμεθα πολύ κ. Γόντικα! Καλό σου ταξίδι λοιπόν στον δρόμο που επέλεξες».

Σχόλια