home design 800x400
home design 1170Χ320

Νίκος Παλαιοκώστας: Από τις φυλακές Πάτρας στο πατρικό του σπίτι στα Τρίκαλα (Βίντεο)

Δείτε τη στιγμή που ο διαβόητος ληστής τραπεζών επιστρέφει στο σπίτι του μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού. Τι προβλέπει η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.
Νίκος Παλαιοκώστας

Στα Τρίκαλα έφτασε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου ο Νίκος Παλαιοκωστας, ταλαιπωρημένος από το πολύωρο ταξίδι, μετα την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Αμίλητος, χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση, έφτασε με ταξί στο πατρικό του σπίτι στην Αγία Μονή όπου τον περίμεναν, σύμφωνα με πληροφορίες του Tv10.gr, ο πατέρας και τα αδέρφια του.

Ο «φαντομάς του Θεσσαλικού κάμπου» θα εκτίσει κατ’ οίκον το υπόλοιπο της ποινής του. Θα έχει τη δυνατότητα εξόδου δύο την εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του.

Ο 61χρονος διάσημος ληστής τραπεζών βγήκε σήμερα από τις φυλακές, ύστερα από βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κρατούμενος τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδερφός του νούμερο 1 καταζητούμενου της Ιντερπόλ Βασίλη Παλαιοκώστα, αφήνει τα κελιά των φυλακών Πατρών μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού. Τελευταία φορά που έπεσε στα δίχτυα των διωκτών του ήταν το 2006 ως καταζητούμενος δραπέτης στον Παρνασσό. Έκτοτε κρατείτο στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών όπου οι πληροφορίες λένε πως όλα αυτά τα χρόνια επεδείκνυε καλή διαγωγή. Δεν συμμετείχε σε επεισόδια, δεν δημιουργούσε προβλήματα ενώ εργαζόταν, όμως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επέβαλλαν δυο φορές την εβδομάδα τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου για αιμοκάθαρση.

Το δικαστικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την αίτηση του Νίκου Παλαιοκώστα και ορίζει ότι ο βαρυποινίτης θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο πατρικό σπίτι του στα Τρίκαλα, από όπου θα έχει δικαίωμα να εξέρχεται δύο φορές την εβδομάδα.

Είχε εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του. Στην ομάδα αποδίδονται περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα δύο αδέλφια, με ένα ακόμη μέλος της ομάδας, απήγαγαν γνωστό βιομήχανο της Βόρειας Ελλάδας, τον οποίο, αφού πήραν λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis