home design 800Χ400

Άργος: Γιατί φωταγωγήθηκε μπλε το παλιό δημαρχείο

Ένα συμβολικό μήνυμα θέλησης και σιγουριάς, στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Άργος.

Ένα συμβολικό μήνυμα θέλησης και σιγουριάς για όσους αντιμετωπίζουν την δυσλεξία στην καθημερινότητά τους, στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου από το Άργος.

Το παλιό δημαρχείο φωταγωγήθηκε από τον Δήμο Άργους Μυκηνών με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, με στόχο να αναδειχθεί πως η δυσλεξία -όταν είναι γνωστή η ύπαρξη της και αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά- όχι μόνο δεν είναι μειονέκτημα αλλά μπορεί να αποδειχθεί θείο δώρο.

Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει η ίδια η ζωή, καθώς είναι εντυπωσιακός ο κατάλογος των προσωπικοτήτων που αντιμετωπίζοντας την δυσλεξία διέπρεψαν στο τομέα τους και έχουν προσφέρει απεριόριστα στο κοινωνικό σύνολο. Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Αλμπερτ Αϊνστάιν, Τζον Λένον, Γουώλτ Ντίσνεϊ, Μπιλ Γκέιτς, Πάμπλο Πικάσο είναι μερικοί μόνο από εκείνους που έδωσαν ένα ξεχωριστό αγώνα απέναντι στη δυσλεξία, δημιουργώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον.

Βελτίωση με έγκαιρη διάγνωση

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εμφανίζεται σε ποσοστό 10% με 15% στο παγκόσμιο πληθυσμό. Βελτιώνεται σημαντικά όταν γίνεται η διάγνωση της έγκαιρα και σωστά, αλλά -όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής – «το χθες είναι προτιμότερο από το σήμερα και αυτό από το αύριο».

«Η Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, μακριά από ταμπέλες και διακρίσεις. Η δυσλεξία απασχολεί χιλιάδες οικογένειες που χρειάζονται μόνο στήριξη και τη δυνατότητα να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία. Την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των ανθρώπων που το αντιμετωπίζουν. Στέλνουμε το μήνυμα για τη ζωή πέρα από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό. Δουλεύουμε για μία κοινωνία που αγκαλιάζει τους πάντες» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σχόλια

9 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Οφείλω να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω ως ευρωπαίος πολίτης την δημοτική αρχή Άργους – Μυκηνών για την σωστή διάταξη των σημαιών στην όψη του δημαρχιακού μεγάρου που είναι και ιστορικό μνημείο του τόπου. Μοναδικός Δήμος της Αργολίδας που εφαρμόζει σωστά τη σχετική διακρατική συμφωνία των 27 κρατών μελών της Ένωσης.
    Σε όλη την Ευρώπη ισχύει η αμοιβαία θεσμοθετημένη διακρατική συμφωνία κάθε δημόσιο κτίριο, γραφείο, σχολείο… να φέρνει σε τρία ισότιμα κοντάρια:
    α) στο κέντρο την εθνική σημαία,
    β) αριστερά την ευρωπαϊκή και
    γ) δεξιά τα σύμβολα του τοπικού θεσμού, Δήμου, Περιφέρειας, Σχολείου, Πανεπιστημίου…
    Στην περίπτωση που δεν αναρτάται τοπικός συμβολισμός δεξιά τότε η εθνική σημαία μπαίνει δεξιά και αφήνεται κενό το κεντρικό κοντάρι.
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος.

  2. Νικόλαος

    Με αφορμή στο σημείο που λέει: “να φέρνει σε τρία ισότιμα κοντάρια”
    Τρία ισότιμα δεν θα το έλεγα, εκτός αν βλέπουμε με διαφορετικό μάτι η έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις σε δήμαρχο κ. Αλεξανδρή.
    Καλά δεν το βλέπετε? Μάτι βγάζει το ύψος στα δύο πλαϊνά κοντάρια με το μεσαίο, καλά και εδώ παρέμβαση κάνουν? τι πενευτηκά λόγια θα τους πείτε?

    1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

      Λεπτομέρεια.
      Τα κοντάρια είναι ίδια, αντί για οριζόντια παράλληλη διάταξη είναι τοποθετημένα ενωμένα στη βάση και σχηματίζουν κυκλική περιφέρεια. Δεν βλέπω ιεραρχική διάταξη.
      Ναι, θα προτιμούσα να είναι παράλληλα, κάθετα τα κοντάρια, αλλά πρόκειται για λεπτομέρεια όταν στο πρόσφατο παρελθόν δεν εμφανιζόταν πουθενά η Ευρωπαϊκή σημαία και συνεχίζεται να μην εμφανίζεται στην υπόλοιπη Αργολίδα.

  3. Αλλα ντάλα

    Όλοι οι Αργειοι τα κοντάρια και τις σημαίες βλέπουν, όλη η έννοια τους αυτή είναι, τα κοντάρια και το ύψος τους, εδώ οι πολίτες μεταφέρονται στην όμορη πόλη, τα μαγαζιά κλείνουν, ακομη και φοιτητές των ιεκ τουριστικών επαγγελμάτων νοικιάζουν στη γνωστή πόλη, και κάποιοι μιλούν για κοντάρια και σημαίες!!!!!!!!!!

  4. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Οι 10 πιο συνηθισμένες λογικές πλάνες στις διαδικτυακές συζητήσεις:

    9) “Ψευδές μονοπάτι” = Γίνεται μετακίνηση του θέματος μιας συζήτησης σε άλλο άσχετο με το εν λόγω θέμα, αλλάζει μονοπάτι η συζήτηση σε άλλο θέμα, σε άλλη κατεύθυνση. “Το κυρίως θέμα δεν είναι η έλλειψη Παιδείας αλλά η Ραπ μουσική…”

    Να έχετε πάντα κατά νου όλα αυτά τα άστοχα, ερασιτεχνικά τεχνάσματα παραπληροφόρησης, (το λέω και στον εαυτό μου) για να αποφεύγουμε άσκοπους διαδικτυακούς καβγάδες!
    Κρατάμε το επίπεδο διαλόγου υψηλό, τουλάχιστον στα μέτρα μας με καλή διάθεση αμοιβαίας διαπαιδαγώγισης, ακούμε και εκφέρουμε άποψη με σεβασμό στις απόψεις των άλλων, εφόσον σέβονται με τη σειρά τους τις δικές μας, χωρίς να τις πετσοκόβουν ή τραβολογούν στην Προκρούστεια κλίνη των στερεοτύπων τους!

    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος
    https:/ /www. facebook .com/ groups/ 186156968233 /posts/ 10159697785903234/

  5. Γιατί δεν εισέρχεσθε υποψήφιος στο πολιτικό στίβο με τέτοιες γνώσεις και αναλύσεις;;;;;;

    1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

      Για να διατηρώ την πλήρη αυτονομία μου ως σκεπτόμενος ενεργός Ευρωπαίος πολίτης, αδέσμευτος από σχέσεις διαπλοκής σαν κι αυτές που εφαρμόζεις στη δική σου σκέψη, σαν αυστηρός τιμωρός της διαφορετικότητας. Δεν σε χρειάζομαι σαν ψηφοφόρο μου, βάλτο μπροστά να δουλέψει το ρημάδι, να καρπωθεί κάτι χρήσιμο από την κριτική μου κοσμοπολίτικη στάση με επιστημονικές σοβαρές αντικειμενικές βάσεις. Όχι υποκειμενικές Αλήθειες του Καραγκιόζη.

  6. Εγω κύριε μου έχω να ψηφίσω από το 1981,θα υποτιμουσα τον εαυτό μου αν ψήφιζα διαπλεκομενους οπως τους αναφέρεται, και δεν νομίζω να είστε τόσο αδέσμευτος πολιτικά, παρακολουθώντας σας αναφερθήκατε με κάκιστους χαρακτηρισμους σε σχολιαστη που καταφερθηκε εναντιον του άλλωτε ΠΑΣΟΚ, ενώ ο σχολιαστής διακωμοδουσε τον υποψήφιο, δεν ξέρω πόσο ανεξάρτητος είστε αλλά να δέχεστε και την άλλη άποψη, οι ελεύθεροι πολίτες δεν συμπεριφερονται αγενως στους διαφορετικούς συνομιλητες τους, με χαρακτηρισμους τύπου αγράμματος κλπ, να ξέρουμε τι λέμε λοιπόν, και ψηφοφόρος δεν θα ήμουν ποτέ σε ανθρώπους που υποτιμούν ανθρώπους.

  7. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Έχω εκπαιδευτεί για να κάνω πιστοποίηση – αξιολόγηση γνωστικών ικανοτήτων σε διάφορους τομείς, όπως ο αναλφαβητισμός σε όλες τις εκδοχές του. Ολικός, λειτουργικός, ψηφιακός, πολιτικός, επιστημονικός κλπ. Η αξιολόγηση είναι μέτρηση, δεν είναι χαρακτηρισμός, ούτε εκδίκηση, ούτε μηδενισμός, ούτε εχθρότητα, ούτε αντιπαλότητα… Είναι διάγνωση που ακολουθεί επιστημονική μεθοδολογία!
    Βέβαια η διάγνωση προϋποθέτει συλλογισμούς, όπως αυτή που κάνω τώρα, αλλά όσοι ΔΕΝ θέλουν να χάσουν χρόνο, νωθρά απορρίπτουν τη διάγνωση γιατί τους διαφεύγει η ανάλυση των δεδομένων, η αιτιολόγηση. Πρόκειται για το φαινόμενο του λειτουργικού αναλφαβητισμού, να αφήνεται σε λογική πλάνη το άτομο, να εμπιστεύεται απλοϊκά, στερεότυπα τις αστήρικτες ανόητες απόψεις του και να αμφισβητεί ό,τι δεν γνωρίζει.

    https:/ /www. facebook.com / groups / periskopio .ellas / posts/ 3030218280543706

Exit mobile version