home design 800x400

home design 1170Χ320

Πάτρα: Μπλόκο στο νεκροτομείο από τους αρνητές του κορωνοϊού

Απίστευτες, τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίσσονται στο Νοσοκομείο της πόλης
Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών Ρίο

Κλειστό για 24 ολόκληρες ώρες παρέμεινε το νεκροτομείο της Πάτρας ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του, μετά τη διενέργεια νεκροτομής σε περιστατικό COVID-19.

Οι συγγενείς της νεκρής προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές αμφισβητώντας την αιτία θανάτου, θέλοντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο και προκαλεί ανησυχία.

Όπως αναφέρουν στο tempo24.news καλά πληροφορημένες πηγές, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν αντίστοιχες ενέργειες οικογενειών ατόμων που κατέληξαν από κορονοϊό, με τους συγγενείς να αμφισβητούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και να κινούν διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις.

Κάποιοι πίσω από αυτές τις κινήσεις βλέπουν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, με δικηγόρους και τεχνικούς συμβούλους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε αρνητές, προσπαθώντας να στρέψει τους συγγενείς του θανόντα εναντίον των γιατρών που είχαν την περίθαλψή του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση.

“Βλέπουν” κύκλωμα…

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος.

Αρχικά, προσφεύγουν στο αστυνομικό τμήμα κάνοντας καταγγελία ώστε να διενεργηθεί έρευνα για τυχόν ιατρικές παραλείψεις, που σημαίνει ότι ανοίγει φάκελος και εξετάζεται πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη συνέχεια, η αστυνομία – ως οφείλει – δίνει εντολή για τη διενέργεια νεκροτομής. Και εδώ αρχίζει ένας μεγάλος φαύλος κύκλος, αφού η νεκροτομή καθαυτή είναι αντικειμενικά αδύνατον να δώσει απαντήσεις, ακόμη και αν υπάρχουν όλα τα ευρήματα από τα εσωτερικά όργανα που να δείχνουν επιπλοκές του συγκεκριμένου ιού, αν δεν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος.

Η ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου χρειάζεται τουλάχιστον 2 μήνες και αυτό δίνει “τη δυνατότητα” στους συγγενείς – χρησιμοποιώντας μια προσωρινή αιτία θανάτου, για παράδειγμα “απροσιόριστη αιτία” – να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κορονοϊός.

Στη συνέχεια η υπόθεση έχει μακρά πορεία αφού μέχρι να ολοκληρωθεί μια ιατροδικαστική έκθεση και με “όχημα” την προσωρινή αιτία θανάτου, στρέφονται νομικά εναντίον των γιατρών αξιώνοντας αποζημιώσεις.

Αφετηρία… η Πάτρα

Ο ασκός του αιόλου έχει ανοίξει σε πανελλαδικό επίπεδο με αφετηρία την Πάτρα.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πατρών να διενεργηθεί νεκροτομή στην υπόθεση του 41 ετών Νίκου Λυμπερόπουλου, που κατέληψε στο Νοσοκομείο Πύργου από COVID την περασμένη άνοιξη, ήταν η φλόγα που άναψε το φυτίλι για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις συγγενών που στρέφονται εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιώνται τι θα γίνει αν τα περιστατικά αυτά πυκνώσουν, με τους γιατρούς, αφενός, να αναγκάζονται να δουλεύουν υπό το καθεστώς φόβου και αφετέρου υπηρεσίες με μεγάλο φόρτο δουλειάς όπως το νεκροτομείο, να “παραλύουν” κάθε φορά που καλούνται να διαχειριστούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Πηγή: tempo24.news

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ντροπή τους. Δεν φτάνει που χάνουν δικό τους άνθρωπο από κορωνοϊό έχουν όρεξη για έξτρα διαδικασίες. Τότε ας νοσήσουν όλοι τους κ να κάτσουν σπίτι τους.

newsletter banner anagnostis