Αναστάτωση προκλήθηκε εδώ και λίγες ώρες στην Ελληνική Αστυνομία έπειτα μετά από την εμφάνιση και τη σύλληψη 13 ατόμων ξένης υπηκοότητας, οι οποίοι εθεάθησαν στο κέντρο της Καλαμάτας ντυμένοι με παραδοσιακές μουσουλμανικές φορεσιές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πρόκειται για δέκα Γάλλους και τρεις Γερμανούς, ηλικίας από 26 έως 45 ετών, που φέρονται να δήλωσαν στις Αρχές ότι είναι τουρίστες και ανήκουν σε μία μουσουλμανική θρησκευτική αίρεση και ότι έχουν έρθει στη χώρα μας για να κάνουν πεζοπορία, καθώς με τον τρόπο αυτό εξαγνίζονται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και 13 έφτασαν στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες (ασφαλείς πηγές λένε ότι έφτασαν προχθές, Τετάρτη, 24 Αυγούστου) μέσω καραβιού από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα. Ταξίδεψαν με τα ευρωπαϊκά τους διαβατήρια, καθώς φέρονται να είναι κυρίως μετανάστες δεύτερης γενιάς οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν γονείς που κατάγονται από την Αλγερία. Κατά τις ίδιες πηγές, από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. χθες το βράδυ μαζί με τις συλλήψεις τους (που αρχικά ήταν προσαγωγές) και οι 13 καταχωρήθηκαν στο Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν, «SIS», τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας και σε βάρος τους έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη διοικητική τους απέλαση, χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι πίσω από αυτό το μέτρο.
«Εντοπίστηκαν να περπατούν στην επαρχιακή οδό που οδηγεί από την Καλαμάτα στον Μελιγαλά, 17 χιλιόμετρα μακριά από τον Μελιγαλά. Είχαν στις πλάτες τους σακίδια και φορούσαν τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Τους έχουν γνωστοποιηθεί τα δικαιώματά τους στη γλώσσα τους και η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ως προς τους σκοπούς του ταξιδιού τους», επισημαίνουν στο ethnos.gr αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Με βάση αστυνομικές πηγές, οι ίδιοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τελικός προορισμός της πεζοπορίας τους ήταν η Αθήνα, ενώ υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως πώς βρέθηκαν -εφόσον έφτασαν στη χώρα μας κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Αυγούστου- μέσα σε ούτε δύο ημέρες στην Καλαμάτα και γιατί ο αρχικός τους προορισμός να είναι η μεσσηνιακή πόλη. Ακόμη, παραμένει ασαφές σε ποια θρησκευτική αίρεση ανήκουν και εάν πρόκειται για ακραία ή όχι, αλλά και τι συνδέσμους έχουν -αν έχουν- στη χώρα μας.
«Μέσω της πεζοπορίας περνούμε στην κάθαρση και καθημερινά διανύουμε πεζή 30 χιλιόμετρα την ημέρα, προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό εσωτερικό αποτέλεσμα», φέρονται να δήλωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση. Στις σωματικές έρευνες που τους έγιναν δεν βρέθηκε κάποιο όπλο ή άλλο ύποπτο αντικείμενο, όπως επισημαίνουν στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές, ενώ οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ζουν νομαδικά και διασχίζουν όλη την Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο, ασκώντας τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
Με βάση επίσημες πηγές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν ασχολείται με τις 13 συλλήψεις η Αντιτρομοκρατική, η οποία μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αύξησης της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, που μέσω αυτών φέρονται να πιστοποιούνται οι ισχυρισμοί τους..