Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τον Διευθυντή Στρατού τη μετάθεσή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) καταλογίζοντας του με αυτόν τον τρόπο εμμέσως ευθύνες για τον τρόπο που επιχείρησαν τα ελικόπτερα Σινούκ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Ο υποστράτηγος αρνήθηκε τη «δυσμενή» μετάθεση στο ΤΕΘΑ και εν εξάλλω υπέβαλε την παραίτησή του.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού για τη μειωμένη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς ή για τη συχνότητα των επιχειρήσεων ρίψης νερού στα πύρινα μέτωπα. Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει στις τάξεις της 14 ελικόπτερα Σινούκ , εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση από το Πεντάγωνο πετούσαν 3.
Update:
Ανατροπή στην υπόθεση του διοικητή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη ο οποίος εν τέλει παραμένει στη θέση του και δεν παραιτείται, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Αμυνας και το ΓΕΣ.
«Καλούμε όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν» δήλωσε πριν από λίγο ο υπ. Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Από την άλλη, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η είδηση της παραίτησης του κ. Κουμεντάκη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η παραίτηση σχετίζονταν με τη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Σημειώνεται πως ο κ. Κουμεντάκος έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ. Ενώ όπως είχε μεταδώσει το κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετίζονταν με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.