Επιτέλους θα πρέπει να μπει ένα τέρμα στην διαμάχη Παναυπλιακού – Παναργειακού με θέμα το Νοσοκομείο Αργολίδας. Τώρα ανακάλυψε ακόμα και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πως τα νοσοκομεία έχουν συγχωνευτεί. Τώρα ανακάλυψε και η Περιφέρεια πως θα μπορούσε να έχει υπάρξει ένα Νοσοκομείο, κι όλοι μαζί το τοποθετούν μεταξύ των δύο πόλεων. Να πατάει λίγο στην μία και να ακουμπάει στην άλλη, λες και πρόκειται για δύο κράτη και για διασυνοριακό ζήτημα.
Έχουμε δύο νοσηλευτικές μονάδες, του Άργους και του Ναυπλίου που σχηματίζουν το νοσοκομείο Αργολίδας. Ούτε το Νοσοκομείο του Άργους, ούτε του Ναυπλίου. Το νοσοκομείο Αργολίδας! Κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν και δεν θέλουν γιατί έχουν άλλα στο μυαλό τους. Τις καρέκλες και τα ψηφολάκια. Τις καρέκλες οι διοικητικοί και τα ψηφολάκια οι πολιτικοί.
«Γιατί να έχει την έδρα του στο Άργος;» «Και που να την έχει;» «Να την έχει στο Ναύπλιο». «Και γιατί να την έχει στο Ναύπλιο;» «Και που να την έχει;» «Να την έχει στο Μπολάτι», παρεμβαίνει η μάνα! Και η «κολοκυθιά» συνεχίζεται, αντί να ψάξουμε να βρούμε πως θα μπορούσε ο κόσμος της Αργολίδας να έχει καλύτερες παροχές υγείας. Και με τα πολλά και τα άλλα, αφού συγκλίνουν και οι τρεις βουλευτές και ο περιφερειάρχης στο «κάπου ενδιάμεσα», γυρνάει το παιχνίδι η κυβέρνηση και «παίζει πινακωτή» κι εμφανίζεται ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και τους λέει, νέο νοσοκομείο; «από το άλλο μου το αφτί». «Η Αργολίδα έχει ένα νοσοκομείο σε δύο κτήρια»!
Ναι κύριε Κοντοζαμάνη, εμείς οι πολίτες το ξέρουμε, οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων το ξέρουν ή αν το ξέρουν γιατί κάνουν πως το αγνοούν; Εμ εκεί είναι το ζουμί γιατί τα πάντα ξεκίνησαν όταν η έδρα της διοίκησης του ενοποιημένου πλέον «Νοσοκομείου Αργολίδας» μεταφέρθηκε στο Άργος Μέχρι εκείνη την ώρα όλοι συμφωνούσαν για την ενοποίηση των νοσοκομείων διοικητικά σε ένα κι αφού δεν έγινε της μιας πλευράς (προσωπικό και κόμματα) όπως το επιθυμούσε σήκωσε μπαϊράκι και ζητούσε για αυτήν την έδρα της διοίκησης.
Το ίδιο με καρμπόν κινήσεις θα γινόταν κι από την άλλη πλευρά, αν η έδρα κατέληγε στο Ναύπλιο. Τους πολιτικούς πάνω από την υγεία των πολιτών τους ενδιαφέρει η «υγεία της επανεκλογής τους». Ως σολομώντεια λύση βρήκαν το «ενδιάμεσο Νοσοκομείο». Μια λύση με βάση το σχέδιο σύγκλησης των δύο πόλων μοιάζει σωστή στα χαρτιά, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά με έναν βιολογικό να απέχει μόλις 1-1,5χιλίομετρα αερογραμμή από το σημείο που θα επιθυμούσαν να κατασκευάσουν το νέο «Παναργολικό Νοσοκομείο». Αν θα ήθελαν ένα νέο σημείο θα ήταν πιο πιστευτοί να υποδείκνυαν ή το στρατόπεδο Ναυπλίου ή την επέκταση του Νοσοκομείου του Άργους.
Προτιμούν όμως το σανό και την διαιώνιση της κόντρα Παναυπλιακού – Παναργειακού. Σε άλλες εποχές, όταν ο πολίτης δεν μανιπουλαριζόταν από τα ΜΜΕ και τα κόμματα, θα διεκδικούσαμε δύο Νοσοκομεία και για τις δύο πόλεις με μεγαλύτερο προσωπικό ώστε να μην υπάρχουν εφημερίες. Όταν όμως διεκδικούμε δήθεν ένα νέο, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, ας σκεφτούν όσοι το υποστηρίζουν ότι με περικοπές στην δημόσια υγεία και την μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει, οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες και οι εκτός της δημόσιας υγείας γιατροί.
Δύο πλήρη Νοσοκομεία και στις δύο πόλεις και ένα τρίτο στην Ερμιονίδα με επάνδρωση των ασθενοφόρων με ιατρικό εξοπλισμό και ιατρικό προσωπικό, αν θέλουμε να μιλάμε για υγεία κι όχι για ψήφους.