Η Artemis Chung -ή Άρτεμις Ντρούλια- είναι μια Ελληνίδα που έχει γίνει viral για τα βίντεό της στο TikTok και το Instagram. Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Τρίπολη της Αρκαδίας, βρέθηκε στη Σεούλ, για να παντρευτεί τον άνδρα της ζωής της, έναν Κορεάτη που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.
Η ίδια μέσω των social media μάς δείχνει πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα στην Κορέα.
Η Άρτεμις έχει γίνει δεινή TikToker με το όνομα «The mean Brunette» ανεβάζοντας βίντεο για τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, την κορεάτικη κουζίνα ενώ διδάσκει και απλές εκφράσεις και λέξεις στα κορεάτικα.
Έχει ένα απίστευτο Instagram όπου μοιράζεται εντυπωσιακές φωτογραφίες και στιγμές της στην Κορέα. Μάλιστα, ο γάμος της Ελληνίδας με τον Κορεάτη σύζυγό της ήταν άκρως εντυπωσιακός με παραδοσιακές ενδυμασίες, που θύμιζε ταινία εποχής ή ακόμη και πίνακα ζωγραφικής.
Η ίδια η Άρτεμις μίλησε στο BOVARY για τη ζωή της στην Κορέα.
«Με τον άντρα μου γνωριστήκαμε το 2014 από το Internet, είχαμε κοινό ενδιαφέρον μια αμερικάνικη σειρά και έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε. Στην αρχή με μηνύματα 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ακόμα και με γράμματα. Το 2015 αρχίσαμε να μιλάμε περισσότερο και ο ένας απολάμβανε την προσωπικότητα του άλλου. Ακολούθησαν βιντεοκλήσεις, εκεί πια ήταν ξεκάθαρο. Τότε αποφοιτούσε, οπότε θα έκανε ένα ταξίδι στην Ευρώπη και ήθελε να με γνωρίσει από κοντά. Παντρευτήκαμε το 2019 με πολιτικό γάμο στην Κορέα».
Η ζωή στην Κορέα
«Για εμένα ήταν αρκετό εύκολο το να προσαρμοστώ στην καθημερινότητα και αυτό οφείλεται στο ότι είχα έναν άνθρωπο να με βοηθήσει. Το να ζεις σε μια χώρα που δεν ξέρεις καθόλου είναι αρκετό δύσκολο. Τώρα βρισκόμαστε στην Αμερική. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα είναι εύκολο εφόσον είναι πιο κοντά στον ελληνικό τρόπο, δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω πίσω στην Κορέα.
Επιπλέον, η Σεούλ είναι μια πολύ ασφαλής πόλη. Μπορείς να βγεις μέχρι ό,τι ώρα θες έξω, μπορείς να κοιμηθείς μέσα στο μετρό και επίσης, ο τρόπος που «πιάνεις» ένα τραπέζι σε καφέ είναι να αφήσεις το κινητό ή την τσάντα σου και να πας να παραγγείλεις. Κανείς δεν θα σου κλέψει τίποτα. Είναι μια πόλη που δεν την βαριέσαι ποτέ, με τα ΜΜΜ μπορείς να πας όπου θέλεις, δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο. Μάλιστα είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης, αρκεί να μην πέσεις σε ώρα αιχμής. Η Σεούλ συνδυάζει τεχνολογία και παράδοση. Οι Κορεάτες τεχνολογικά είναι πολύ μπροστά, με συστήματα που εμείς δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα, όμως δεν ξεχνούν από που ήρθαν.
Παντού στην πόλη θα δεις στοιχεία της παράδοσής τους, ό,τι έχει να κάνει με την ιστορία τους είναι πολύ καλά διατηρημένο. Από τα αγαπημένα μου σημεία, για να κάνω βόλτες είναι τα παραδοσιακά χωριά, τα παλάτια και ό,τι έχει να κάνει με τις χρονολογίες 1392-1910 και τη δυναστεία της εποχής όπου είχα και τις φωτογραφίες με τα παραδοσιακά ρούχα)».
Το φαγητό
«Φαντάζομαι πολλοί θα ήθελαν να μάθουν για τη γαστρονομία της. Η Κορέα είναι η μόνη από όλες τις χώρες που έχω πάει, που μου άρεσε τόσο πολύ το φαγητό. Υπάρχουν κάποια φαγητά, ιδιαίτερα τα παραδοσιακά, που μοιάζουν με τα δικά μας στη γεύση. Ακόμα και το τσάι και τα γλυκά. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα τσάι που η γεύση του είναι σαν μουστοκούλουρο και ένα γλυκό που σε γεύση μοιάζει με το μελομακάρονο. Θα πρότεινα σε κάποιον να δοκιμάσει οπωσδήποτε το τηγανιτό κοτόπουλο, όπως επίσης και το κορεάτικο BBQ».