Ήταν 4:20, μεσημέρι Σαββάτου, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και σταμάτησε η ώρα. Το ρολόι της Ακροναυπλίας από τότε έπαψε να λειτουργεί, με το χρόνο να έχει σταματήσει εκείνο το όχι και τόσο καλοκαιρινό μεσημέρι.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ντόπιοι ένας δυνατός κεραυνός «χτύπησε» το Ναύπλιο εκείνο το μεσημέρι και από τότε το εμβληματικό ρολόι της πόλης δεν χτυπά, μένοντας να δείχνει την ίδια ώρα.
Το ρολόι της Ακροναυπλίας
Θα το αντικρίσεις στο τέλος του δρόμου που περνά μέσα από τα κάστρα της Ακροναυπλίας ή ανεβαίνοντας από το ασανσέρ στην Πλατεία του Ψαρομαχαλά.
Η θέα της πόλης του Ναυπλίου από αυτό το σημείο είναι απίστευτη.
Η ιστορία του
Το ρολόι τοποθετήθηκε στην Ακροναυπλία την εποχή του Όθωνα, επί της δημαρχίας του ιατρού Επαμεινώνδα Κωτσονόπουλου (1866-1878 και 1883-1890). Ήρθε από την Βαυαρία με δωρεά του Λουδοβίκου του Α΄, πατέρα του Όθωνα.
Την περίοδο της κατοχής, οι Γερμανοί είχαν αποφασίσει να το ανατινάξουν, γιατί εμπόδιζε ένα πυροβόλο. Οι αντιδράσεις των Ελλήνων ήταν έντονες. Οι τότε άρχοντες της πόλης, ο δήμαρχος Νίκος Γιαννόπουλος, ο γραμματέας Εμμανουήλ Τερζάκης, ο Νομάρχης Γεωργιάδης, ο καθηγητής Β. Τόγιας, είχαν καταφέρει να αναβάλλουν την καταστροφή του για ένα μήνα. Δυστυχώς, στις 3 Μαΐου του 1944, ανατινάχτηκε.
Το ρολόι λειτούργησε ξανά στις 14 Σεπτεμβρίου του 1949 στις 5 το απόγευμα.
Προσφάτως η τουριστική επιτροπή της πόλης φρόντισε για την ανακατασκευή του, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του ρολογιού, ο οποίος είχε σωθεί και φυλασσόταν στο δημαρχείο του Ναυπλίου. Δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία του μέχρι σήμερα.