home design 800x400

“Φεστιβάλ Επιδαύρου”: Ένα βιβλίο για το διασημότερο ελληνικό φεστιβάλ

Καθώς σταδιακά η αποκατάσταση των δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα, επανεκκινεί μετά την περίοδο της καραντίνας που περάσαμε, αρχίζει επίσης και το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός του Φεστιβάλ Επιδαύρου αλλά και των εκδόσεων γι’ αυτό. 

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται το βιβλίο της Αικατερίνης Γ. Κυριάκη : “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας” τη Δευτέρα 21-6-2021, ημέρα γιορτής (Αγ. Τριάδα) για το Λυγουριό και στις 18-7-2021 στην Επίδαυρο.

Πρόκειται για μια πλούσια σε υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, πληροφορίες…) έκδοση του Δήμου Επιδαύρου, η οποία έρχεται να προσθέσει πολλές νέες πληροφορίες και γνώσεις για το θεσμό και τις τοπικές κοινωνίες. 

«Η συγγραφέας Κατερίνα Κυριάκη, παιδί της περιοχής, παρουσιάζει μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη έρευνα που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και τις τοπικές κοινωνίες. Ανάμεσα στις αρχειακές πηγές και στο πρακτικό αποτέλεσμα της κοινωνικής εμπειρίας, η κ. Κυριάκη παρεμβάλει πολύτιμες εμπειρικές καταγραφές και κυρίως μαρτυρίες που επιτρέπουν την καλύτερη γνωριμία μας με την περιοχή και τον πολιτισμό της.», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας.

Σχόλια

Exit mobile version