home design 800x400

home design 1170Χ320

Πώς βρέθηκαν 4.000 τόνοι σκουπίδια από την Αργολίδα στην Άμφισσα

Πισωγύρισμα στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Eρμιονίδας χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας τη μεταφορά 4.000 τόνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στο νόμιμα λειτουργούντα Χώρο Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.) στην Άμφισσα.

Όπως σημειώνει:

«Πισωγύρισμα στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας μπορεί να χαρακτηρισθεί η μεταφορά τεσσάρων χιλιάδων (4.000) τόνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), στο νόμιμα λειτουργούντα Χώρο Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ) στην Άμφισσα του Δήμου Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Και αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για σύμμεικτα απορρίμματα χωρίς διαλογή στην πηγή που αφήνουν έντονο και αυξημένο περιβαλλοντικό αρνητικό αποτύπωμα στη διαχείριση των αποβλήτων.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, πάει χαμένη η προσπάθεια που έγινε την προηγούμενη 5ετία για διαλογή στην πηγή με τον καφέ, πράσινο και μπλε κάδο αλλά και η εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου του Δήμου Ερμιονίδας που ψηφίστηκε το 2015 σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού για τις δραστηριότητες πρόληψης και διαλογής στην πηγή των αποβλήτων.

Στην ουσία η αναμονή της έναρξης λειτουργίας από την ΤΕΡΝΑ του έργου: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» μας έχει εγκλωβίσει σε μια ανησυχητική αδράνεια ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο μας.

Καλούμαστε ως δήμος να δράσουμε τάχιστα ώστε να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να εφαρμόσουμε μια σύγχρονη πολιτική στην διαχείριση των αποβλήτων στην περιοχή μας, αφού ακόμα και αν ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση στη Πελοπόννησο δεν έχουμε επιλύσει σημαντικά ζητήματα όπως:

1) Την ποσότητα των απορριμμάτων που θα παραδίδουμε στην ΤΕΡΝΑ

2) Την δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή για κάθε δήμο ξεχωριστά με αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή αποβλήτων καθώς και

3) Την διαμόρφωση της τελικής τιμής και του μεσοσταθμικού κόστους για την διαχείριση των αποβλήτων».

Σχόλια

newsletter banner anagnostis