Χτύπημα κάτω από τη ζώνη δέχθηκε ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός από το Κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής, σχετικά με το μέλλον του στην πολιτική.
Ο επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε διατελέσει Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (2004-2009), επιχειρείται να αποδομηθεί, με δημοσίευμα που αναφέρει ότι «ένα από τα πιο αδύναμα ψηφοδέλτια Πανελλαδικά στις τελευταίες εκλογές για τη ΝΔ ήταν στην Αργολίδα“.
Δυό γυναίκες, ένας άντρας
Μάλιστα το σενάριο που δημοσιεύεται από την εφημερίδα της Αθήνας, θέλει το Μαξίμου να επιθυμεί να ενισχύσει το νομό Αργολίδας και επικαλείται φήμες για νέες υποψηφιότητες με τα παρακάτω ονόματα:
- Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος που κατάγεται από το Άργος
- Γιώργος Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού, με καταγωγή από το Ναύπλιο.
- Λίνα Παπαδάκη, πρώην συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, με καταγωγή το Τολό.
Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Φλέσσα ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία, η Λίνα Παπαδάκη μετά τη διάλυση του Ποταμιού είναι σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ, ενώ ο Γιώργος Διδασκάλου τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρεται πολύ για το επικοινωνιακό του προφίλ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα υπουργείου.
Το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, που υπογράφει ο εξ Αρκαδίας καταγόμενος Σταύρος Παπαντωνίου, σημειώνει για τον Γιάννη Ανδριανό, ότι «δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο του, καθώς δεν παρεμβαίνει ούτε στα μίντια, ούτε στη βουλή και γενικά είναι άφαντος». Ο βουλευτής της Αργολίδας, να σημειωθεί πάντως ότι είναι ιδιαίτερα έμειρος στην επικοινωνία, αφού έχει διατελέσει εκτός των άλλων και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (2000-2004), Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (1997-2000), Αναπληρωτής Γραμματέας Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας (1996 – 1997), Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του π. Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Έβερτ (1994-1996),
Το παζλ Μητσοτάκη
Παρά τα σενάρια που δημοσιεύονται ωστόσο, το Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δει μεμονωμένα την Αργολίδα, έναν νομό μάλιστα της Πελοποννήσου, με τις τόσο πολλές κομματικές ιδιαιρετότητες, όπου υπάρχουν πολλές βασικές παράμετροι που συνυπολογίζονται. Το καλάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη που φαίνεται να γεμίζει από ενδιαφερόμενους για τα ψηφοδέλτια στην Πελοπόννησο, δημιουργεί ένα παζλ που πρέπει να λυθεί, ώστε να τηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες με το «στρατόπεδο Σαμαρά», αλλά και με τους πολλούς Καραμανλικούς ψηφοφόρους, τις πιέσεις για νέες υποψηφιότητες εκ των οποίων κάποιες είναι γόνοι στελεχών που περιμένουν στη σειρά και έχουν και την απαίτηση να εκλεγούν, αλλά και πολλά άλλα θέματα.
Οι νομοί της Πελοποννήσου – όπως και νάχει – για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που μπορεί να διατηρήσει εκλογικά υψηλά τη Νέα Δημοκρατία, ή το αντίθετο.