home design 800Χ400

Ποια διατροφικά κειμήλια προτείνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η προβολή των διατροφικών και αυθεντικών προϊόντων, που χρησιμοποιήθηκαν στην επαναστατική περίοδο και σήμερα αποτελούν «διατροφικά κειμήλια», μπορούν να στηρίξουν τη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος (brand name). Αυτή είναι η άποψη που εκφράζει το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η πρόταση στοχεύει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην ανάδειξη και προβολή των προϊόντων της ελιάς, της σταφίδας, του σύκου, του κρεμμυδιού και της χονδροκάτσαρης ντομάτας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γιώργος Ζακυνθινός, «σκοπός είναι να προωθήσουμε προϊόντα αυθεντικής και παραδοσιακής διατροφής, η οποία έχει βρει συνεχιστές στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή σε χρόνους δύσκολους και χειμαζόμενους. Πρέπει να ξεδιπλώσουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και να τους δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα για την ύπαρξή τους και για την επιβράβευση της συνέπειας των πραγματικών συνεχιστών της παράδοσης της καλλιέργειας των προϊόντων αυτών, δηλαδή τους αγρότες και παραγωγούς των δημοτικών ενοτήτων της Μεσσηνίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωταρχική δράση αποτελεί «η δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος, η προβολή και η απαραίτητη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην ταυτοποίηση της διατροφικής αξίας των προτεινόμενων τοπικών προϊόντων μέσα από μονογραφίες διατροφικών στοιχείων και χαρακτηριστικών τόσο των φρέσκων όσο και προτεινόμενων μεταποιημένων».

Όπως εξηγεί, οι δράσεις δημοσιότητας για ανάδειξη και αναγνώριση ενός σήματος όπως «Καλαμάτα 21», «Πύλος 21», μεταξύ άλλων, μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • Διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ – δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και ημερίδες.
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη γαστρονομία του τότε (21) και του σήμερα.
  • Πιλοτική εφαρμογή παραγωγής προϊόντων χρήσης του σήματος από την επιχείρηση, σε κάθε επιμέρους προϊόν που έχει προταθεί.

Σχόλια

Exit mobile version