home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Τι προτείνεται να γίνει με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

Τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση εισηγήθηκε με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η Εκκλησία προτείνει υπαίθριες Ακολουθίες, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησίων, καθώς και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών.

Ειδικότερα, η πρόταση της Εκκλησίας είναι να επιτραπεί η παρουσία έως 100 ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία του ενός πιστού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου στις εκκλησίες.

Ακόμη, προτείνεται αλλαγή του ωραρίου, με τις ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής να επεκτείνονται μέχρι τις 23:00 ή και τα μεσάνυχτα, ενώ η Ανάσταση μετά τα μεσάνυχτα.

Προς το παρόν, το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται ενδελεχώς. Το σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με το Open, είναι να επιτραπεί ο εκκλησιασμός σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως:

  • Self test σε ιερείς και πιστούς
  • Ένας πιστός ανά 25 τετραγωνικά μέτρα
  • Έως 50 άτομα για τους καθεδρικούς και τους μεγάλους ναούς (στο μοντέλο του περσινού Πάσχα)

Τι θα γίνει με τις λιτανείες;

Το κύριο αντικείμενο προβληματισμού των ειδικών είναι οι λιτανείες και οι περιφορές για το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού λόγω συνωστισμού.

Με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι πιθανότατα να μην επιτραπεί η περιφορά του Επιταφίου εκτός ναού τη Μεγάλη Παρασκευή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button