home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΨυχαγωγίαFeatured

Στιγμές ξεγνοιασιάς στο Ναύπλιο του 1961

Η Aylon Film Archives παρουσιάζει ένα τρίλεπτο έγχρωμο φιλμ 8mm του Γιώργου Χατζηδάκη, από το Ναύπλιο του 1961. Όσο πλησιάζει το βίντεο προς το τέλος του τα πλάνα γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα, δίνοντας μία άλλη οπτική της παραλίας.

Βρισκόμαστε στο φρούριο του Παλαμηδιού, ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, κτισμένο στον ομώνυμο λόφο του Ναυπλίου, πρωτεύουσας του νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο.

Οι επισκέπτες ανεβαίνουν στην κορυφή του λόφου, περπατούν έξω από τα τείχη του κάστρου, στο εσωτερικό τους ο προμαχώνας Άγιος Ανδρέας, πλάνο της βραχώδους χερσονήσου Ακροναυπλίας και του παραθαλάσσιου μονοπατιού του «Γύρου της Αρβανιτιάς». Πανοραμικό πλάνο που αποκαλύπτει το φρούριο Μπούρτζι.

Βλέπουμε επίσης το λιμάνι και μεγάλο μέρος της πόλης του Ναυπλίου. Διακρίνουμε ιστορικά κτίρια της πλατείας Συντάγματος και βέβαια τον Αργολικό Κόλπο.

Το πανοραμικό συνεχίζεται. Βλέπουμε όλη την πόλη, αλλά και μέρη της υπαίθρου. Ένα γενικό πλάνο του -τότε- νεόδμητου ξενοδοχείου «Ξενία».

Στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής με την οικογένειά του έχουν κατέβει στην πόλη. Στην παραλία τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων αναψυχής, δυο γυναίκες της συντροφιάς με φόντο το Μπούρτζι δένουν τα μαντήλια τους, μια βάρκα με κουπιά διασχίζει την ακτογραμμή πίσω τους. Ένας άντρας σ’ ένα σκαμνάκι ψαρεύει με το καλάμι του ενώ ένα αγοράκι περνάει…

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button