home design 800x400
home design 1170Χ320

“Βουβή” επίσκεψη Μενδώνη στην Κορινθία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο “Βουβή” επίσκεψη Μενδώνη στην Κορινθία

Εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόσμενα, χθες το απόγευμα, Πέμπτη 15 Απριλίου, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ισθμού.

Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου στον Ισθμό της Κορίνθου, από την Παναγιώτα Κασίμη Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Την κα Μενδώνη συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις της στο Korinthostv.gr η Υπουργός Πολιτισμού το έργο της αποκατάστασης του Δίολκου «είναι ένα δύσκολο έργο που εξελίσσεται όμως πάρα πολύ καλά».

Θυμίζουμε ότι το έργο της αποκατάστασης του Δίολκου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι με δηλώσεις τους έχουν αναγνωρίσει τόσο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής όσο και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα την ανάγκη ανάδειξης του μνημείου και τη σπουδαιότητά του, αφού αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια μεταφοράς εμπορευμάτων και πλοίων από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό και αντίστροφα, που έχει κατασκευαστεί τον 6ο π.Χ. αιώνα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis