home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σημαντικό ανασκαφικό έργο στο Λουτράκι

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Σημαντικό ανασκαφικό έργο στο Λουτράκι

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Διδασκάλου συνοδευόμενος από την προισταμένη της ΔΙΠΚΑ κα. Έλενα Κουντούρη και την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασσίμη, επισκέφτηκε τον χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου (θέση: Κατουνίστρα).

Στο χώρο τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν η διευθύντρια της ανασκαφικής ομάδας της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου κ. Ζωή Ασλαματζίδου και ο κ. Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης από τους βασικούς συνεργάτες της ανασκαφικής έρευνας, φυσικά μαζί τους ήταν ο κ. Σπύρος Καραβούλης, πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου και ο κ. Σωτήρης Πρωτοπάπας, η «ψυχή της ανασκαφικής προσπάθειας».

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου εξήρε την προσπάθεια της ανασκαφικής ομάδας και ανεφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην σημαντική αυτή προσπάθεια για την ανάδειξη του τόσου σημαντικού ανασκαφικού έργου σε μια από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές επαύλεις του ελλαδικού χώρου, τοπόσημο για την πόλη του Λουτρακίου. Η προισταμένη της ΔΙΠΚΑ κα. Ε. Κουντούρη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευταξία του χώρου αλλά και για την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας της κ. Ζ. Ασλαματζίδου και των συνεργατών της.

Άλλωστε πρόσφατα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ ενέκρινε την απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων και σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί και μια νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΥΠΠΟΑ για την συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας και ανάδειξης του τόσο σημαντικού μνημείου της περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis