home design 800x400

Αργολίδα: Σε φυλακές και δημαρχεία η Σοφία Νικολάου

Στην Αργολίδα βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε σήμερα το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου και τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, είχε επαφές με τις Διευθύνσεις των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και άλλους φορείς για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα δυο σωφρονιστικά καταστήματα.

Για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Η κα Σοφία Νικολάου είχε αναφερθεί πρόσφατα στο ζήτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. «Διαχρονικά τα Καταστήματα Κράτησης στην Ελλάδα ήταν και είναι υπερπλήρη. Ωστόσο, σε ελάχιστες περιπτώσεις οι κυβερνήσεις ασχολήθηκαν σοβαρά με τον υπερπληθυσμό και τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, αλλά και των 5.500 εργαζόμενων».

Εδώ και 20 μήνες, πρόσθεσε, «θέσαμε ως κεντρική πολιτική μας την αποσυμφόρηση των φυλακών και ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την κα Νικολάου «μειώθηκε σχεδόν 50% το ποσοστό πληρότητας στα Καταστήματα Κράτησης και πλέον έχουμε περί τους 650 υπεράριθμους, όταν προ ολίγων μηνών είχαμε πάνω από 1.200».

Νέες φυλακές

«Η προσπάθεια που κάνουμε κινείται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο αποσυμφόρησης κι όχι με αποσπασματικές και πολλές φορές “φωτογραφικές” ρυθμίσεις που οδήγησαν σε αποφυλάκιση ακόμη και καταδικασμένους για σοβαρά εγκλήματα» προσθέτει η κα Νικολάου.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει και τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών:

«Οι συνθήκες στα Καταστήματα Κράτησης θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο όταν προχωρήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων φυλακών» υπογραμμίζει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτική. «Κυρίως με την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου, του Καταστήματος Κράτησης στα Ιωάννινα, κι εκείνου στα Χανιά».

Ωστόσο, καταλήγει «θα εξαλειφθεί άμεσα το φαινόμενο του υπερπληθυσμού μόλις τεθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο Κατάστημα Κράτησης Δράμας το οποίο είναι έτοιμο και περιμένει τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ».

Συνάντηση με Καμπόσο

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Η κ. Νικολάου επισκέφθηκε τον δήμαρχο, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πάταξη της παραβατικότητας στην περιοχή.

Τα οικόπεδα στο Ναύπλιο

Σε ότι αφορά τις εκτάσεις που ζητά ο Δήμος Ναυπλιέων για σχολείο και αθλητικές εγκαταστάσεις, η ΓΓ ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για τη μελλοντική παραχώρηση του χώρου.

Τα οικόπεδα αυτά βρίσκονται ανάμεσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου και την ΕΑΣ, ανήκαν στην ακίνητη περιουσία των φυλακών και έχουν περάσει στον Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων στη συνάντηση που είχε με την κ. Νικολάου, η οποία έγινε σε κλίμα συνεργασίας, στο σημείο όπου βρίσκονται τα οικόπεδα και στη συνέχεια στο γραφείο του, απάντησε σε ερωτήσεις και διευκρίνισε απορίες σχετικά με την παραχώρηση των οικοπέδων. «Η απόκτηση χώρων για αθλητισμό και εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντική και θα δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας» τόνισε ο Δημήτρης Κωστούρος.

Σχόλια

Exit mobile version