home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Τι περιμένουν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα θέματα της καθυστέρησης της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και του χρονοδιαγραμματος των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες συζήτησε ο βουλευτης του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, Σπύρος Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά.

Ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον κ. Πουλά ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα ανοίξει το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες, ενώ σχετικά με τις πληρωμές τον πληροφόρησε ότι επίσης μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν τα υπόλοιπα των ενισχύσεων του 2020, καθώς και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Ο κ. Πουλάς από την πλευρά του μετέφερε στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, των ζημιών στις καλλιέργειες από τους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου, των φορολογικών επιβαρύνσεων, των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και του υψηλού κόστους παραγωγής, ενώ τόνισε τη σημασία της τήρησης του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να αντιμετωπίσουν επείγουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Τέλος ο κ. Πουλάς ζήτησε την έγκαιρη ολοκληρωση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για να μπορέσει ο ΕΛΓΑ να πληρώσει το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button