home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομίαFirst Featured

Πελοπόννησος: 40 εκατ. ευρώ για 2.000 επιχειρήσεις

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Π. Νίκας τόνισε προς τον Πρόεδρο κ. Βαγενά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ, θα διαθέσει σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου 40.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τα οποία θα ωφελήσουν περί τις 2.000 επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης και εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών, πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει 122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελείται από έξυπνες εφαρμογές και συστήματα, τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δωρεάν.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως η Περιφέρεια αναμένει προτάσεις, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας, καταλήγοντας, έκανε την εκτίμηση πως προς το φθινόπωρο, που -όπως όλα δείχνουν- θα βαδιζει η χώρα μας προς μια κανονικοποίηση, θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα στη μικρομεσαία επιχείρηση και το εμπόριο κατά την επανεκκίνησή τους, συσσωρευμένοι λογαριασμοί, αναγκαιότητα ανανέωσης μαγαζιών κά, επομένως, και η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια πρέπει να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη στήριξη και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button