home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Ερμιόνη: Πεντάστερη επένδυση στη θέση του παλιού ξενοδοχείου Costa Perla

Mία ακόμη μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση δρομολογείται να υλοποιηθεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη περιοχή της Ερμιόνης. Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων Ιnfinity δυναμικότητας 304 κλινών με τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, υπηρεσίες Κέντρου Αναζωογόνησης δυναμικότητας 100 ατόμων, χώρους υποδοχής, εστίασης-αναψυχής εντός έκτασης 74,9 στρεμμάτων.

Ήδη το έργο με φορέα υλοποίησης την εταιρεία UTHERON LIMITED και φορέα διαχείρισης την Ζoniro πήρε το πράσινο φως από αρμόδια υπηρεσία σε ότι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανερχόταν σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Εντός της έκτασης υφίστανται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του παλιού ξενοδοχείου «Costa Perla», το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και λειτούργησε έως το 2009 ως ξενοδοχείο 3 αστέρων, δυναμικότητας 362 κλινών.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ακινήτου, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Κατεδάφιση/καθαίρεση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών
  • Κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου.
  • Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων με επιχώσεις αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης.
  • Ανακατασκευή / επισκευή τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού ξενοδοχείου που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού-παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

tornosnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button