home design 800x400
home design 1170Χ320

«Διάγγελμα ενός λεπτού και τριών δευτερολέπτων»

Δύο φοιτήτριες της σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου έφτιαξαν ένα βίντεο συμπαράστασης στο Σύλλογο Σπουδαστών και Σπουδαστριών της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και αυτοί το συμπεριέλαβαν σε βίντεο τους.

Οι performers Μαρία Γαλάνη και Τίνα Μέμου με τη βοήθεια στην κάμερα του Νικηφόρου Κωσταβασίλη, γύρισαν στο Ναύπλιο στις 10 Απριλίου το σύντομο βιντεάκι συμπαράστασης.

Το βίντεο συνοδεύεται από κείμενο το οποίο αποτελεί μια σύνθεση από την απολογία του Σάκη Καράγιωργα στο στρατοδικείο Αθηνών, την τελευταία διάλεξη του Δημήτρη Μαρωνίτη και του Αριστόβουλου Μάνεση πριν τους παύσει η χούντα και το τελευταίο μήνυμα του Δημήτρη Κουφοντίνα 14/03/21 πριν λήξει την απεργία πείνας.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

«λογοκρισία, ἐλέγχος τῆς διανοήσεως, ἀστυνόμευσις τῶν πολιτῶν, βασανιστήρια, Αἱ μέθοδοι αύται, εἶναι γνωσταὶ εἰς τὸν ἑλληνικὸν λαόν, διότι τὰς ὑφί­σταται καθημερινῶς.

(κύριοι στρατοδίκαι, δέχομαι ὅτι ἐβοήθησα τὸν Σημίτην εἰς τὴν τοποθέτησιν κροτίδος εἰς τὸ πρατήριον ESSO-PAPAS Κηφισίας)

ἡ κυβέρνησις καταβάλη προσπάθειας ὅπως θέση ὑπὸ τὸν ἔλεγχόν της τὴν ἑλληνικὴν διανόησιν καὶ μάλιστα ἐκεῖ ὅπου γεννᾶται καὶ ἀναπτύσσεται, εἰς τὰ πανεπιστήμια. Τα οποία τείνει νὰ μετατρέψη εἰς τόπους μεταδόσεως ἐλεγχο­μένων γνώσεων.

θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κρατήσετε από τη διδασκαλία μου την ουσία της: να μείνη κανείς ελεύθερος, όρθιος και αλύγιστος απέναντι στους καταναγκαστικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς των κρατούντων.

Ἡ κυβέρνησις φοβεῖται τὸν λαὸν καὶ ὁ στρατιωτικὸς νόμος εἶναι ἀναγκαῖος διὰ τὴν διατήρησίν της εἰς τὴν ἐξουσίαν

Μη επιτρέψετε να σας εξανδραποδίσουν. Κρατήστε στητό και αγέρωχο το ωραίο ανάστημά σας.

Κρατήστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ’ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε τη βαναυσότητα της εξουσίας.

Μην απομονωθείτε. Σταθείτε πλάι σε κάποιον· στους δικούς σας και στα νεότερα παιδιά, που περιμένουν από σας να δουν, αν θα τους φράξετε ή θα τους ανοίξετε τον δρόμο της ελεύθερης αναπνοής.

Η  οικογένεια που κυβερνά  απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης.

Τους κρίνει  ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. 

Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες». 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis