home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Τι συμβαίνει με Άργος και Ναύπλιο

Όλοι οι Δήμοι είναι ανάστατοι από την ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που εκδόθηκε με καθυστέρηση δέκα ημερών, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους, από τους 332, περίπου οι 200 θα έχουν δικαίωμα να εντάξουν από 0-1 έργο στο πρόγραμμα.

Αυτό ανέφερε στην εισήγησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του εσωτερικού ελέγχου στον δημόσιο τομέα, ο Βουλευτής Ευβοίας και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Οι στρεβλώσεις που υπάρχουν μετά τη έκδοση της ΚΥΑ με τις κατηγοριοποιήσεις ειδικά στις πρωτεύουσες των νομών δείχνουν πραγματική άγνοια σημείωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναφερόμενος σε δύο παραδείγματα δήμων, του Ναυπλίου και του Άργους, δύο δήμων με ίδια πληθυσμιακά και μη χαρακτηριστικά, αλλά και αντίστοιχα της Λιβαδειάς και της Θήβας που οι πρωτεύουσες των νομών θα λάβουν 22 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση έναντι των έτερων πόλεων που θα λάβουν 12 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε στις χρηματοδοτήσεις αυτές η κυβέρνηση εντάσσει και τις χρηματοδοτήσεις από το «Φιλόδημος», το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο λοιδόρησε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά και μετεκλογικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση. «Τώρα, έρχεστε και λέτε ότι το πρόγραμμα Φιλόδημος και το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης είναι ένα πρόγραμμα» υπογράμμισε ο βουλευτής Ευβοίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση ανέφερε πώς όλοι οι δήμοι της χώρας είναι ανάστατοι, καθώς εξαιρούνται από τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος, ενώ τόσο καιρό έχουν ήδη προβεί σε έξοδα για τις αναθέσεις μελετών για τις προσκλήσεις. Δυστυχώς, ο συντάκτης της ΚΥΑ δεν είναι το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά το Υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button