home design 800x400
home design 1170Χ320

Τηλεόραση: Αλλάξτε συχνότητα για να βλέπετε κανάλια στη Μεσσηνία

Τηλεκοντρόλ τηλεόρασης

Να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια, καλούνται οι κάτοικοι της Μεσσηνίας.

Η αλλαγή των συχνοτήτων θα γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 23 Απριλίου, από την ΕΡΤ και τη Digea. Οι συχνότητες του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών καναλιών θα γίνει στα τρία κέντρα εκπομπής της Μεσσηνίας (Αετός για την περιοχή της Τριφυλίας, Λεύκη για την περιοχή της Πυλίας και Πεταλιδίου για την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία).

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα χρειαστεί να προχωρήσουν στον συγκεκριμένο επανασυντονισμό των τηλεοράσεών τους για την επαναφορά της εικόνας σε αυτές.

Σκοπός της αλλαγής των συχνοτήτων είναι η βελτιστοποίηση του ψηφιακού σήματος, που συχνά παρουσίαζε προβλήματα.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι τηλεθεατές δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την αγορά οποιουδήποτε νέου εξοπλισμού.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός

Κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1) να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας

2) να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή

3α) να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα

3β) είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.

4) στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ

5) Επιλέγετε Έξοδο (Exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό τότε ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, επιλέγοντας όμως και αποθηκεύοντας μεμονωμένα μία-μία τις συχνότητες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis