home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκηση

Αρδευτικά: Ποιος δήμος της Πελοποννήσου σήκωσε όλο το ΕΣΠΑ

Τα αρδευτικά έργα σε περιφέρειες κατ’ εξοχήν αγροτικές, όπως της Πελοποννήσου, αποτελούν τα πιο σημαντικά έργα για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Ο δήμος Σικυωνίων λοιπόν φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά αυτή την παραδοχή αφού κατάφερε να αποσπάσει το 100% της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ!

Από προχθές που ανακοινώθηκαν οι εντάξεις αρδευτικών έργων στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το σύνολο της αυτοδιοίκησης παρακολουθεί άφωνη το ρεκόρ απορρόφησης που καταγράφηκε από έναν μόνον δήμο.  

Με έξι έργα εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο δήμαρχος που έχει χαρακτηριστεί ως «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» σήκωσε όλον τον προϋπολογισμό, αφού οι φάκελοι που κατέθεσε απέσπασαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και πήραν όλα τα λεφτά!

Τα έργα αφορούν τα χωριά της Στυμφαλίας και της ημιορεινής περιοχής Μεγάλου Βάλτου και Πασίου, και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους αγρότες της ορεινής και ημιορεινής ζώνης του δήμου όπου χρηματοδοτήθηκαν τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

  • Αρδευτικά έργα Στυμφαλίας, ΔΕ Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
  • Κατασκευή δικτύου άρδευσης της Κοινότητας Καισαρίου του Δήμου Σικυωνίων, από τη γεώτρηση Μπρίμιζα (2.200.000,00€).
  • Αρδευτικό έργο Κοινότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων (855.000,00€).
  • Διαχείριση των υδάτων της περιοχής Μεγάλου Βάλτου – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
  • Αρδευτικό έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων -1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
  • Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Κοινότητα Λαύκας του Δήμου Σικυωνίων (2.194.179,65€).

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων όλων των αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο & Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα έργα, ιδιαιτέρως μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι είναι πρώτη φορά που βγήκε τέτοια πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά από την περιφέρεια και έδωσε το δικαίωμα να υποβληθούν προτάσεις, που λύνουν πολλά προβλήματα των αγροτών και αυξάνουν το εισόδημά τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button