home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Πώς θα γίνονται τα ψώνια στην «κόκκινη» Αργολίδα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, αλλά όχι στην Κοζάνη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid -19 στην Ελλάδα.

Επίσης έκανε γνωστό πως στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο κόκκινο) εντάσσεται μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας καθώς το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 49,18% σε σχέση με το μέγιστο επίπεδό του.

Ακόμη, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε το λιανικό εμπόριο να συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside, ωστόσο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

  • για επιφάνειες καταστημάτων έως 500τμ: 1 άτομο ανά 25τμ
  • για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Πώς ψωνίζουμε στην Αργολίδα

Αναφορικά με το λιανεμπόριο ισχύει ότι και στο «βαθύ κόκκινο». Συγκεκριμένα οι μέθοδοι για τα ψώνια είναι δύο: Μέσω click in shop και μέσω click away.

Για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από Δήμο σε Δήμο (της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας) τις καθημερινές με τη μέθοδο click inside. Έτσι λοιπόν ένας Αργείτης θα μπορεί να μεταβεί για ψώνια στο Ναύπλιο και αντίστοιχα ένας Ναυπλιώτης να κάνει τις αγορές του στο Άργος.

Ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με το κατάστημα τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Με SMS στο 13032 θα λαμβάνει SMS στο κινητό του, που του επιτρέπει να κάνει αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Απαραίτητα θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Όλα τα ραντεβού για ψώνια, θα μπορεί να τα κάνει μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το SMS στο 13032. Δεν θα μπορεί να στείλει δεύτερο SMS για ψώνια, μέσα στην ημέρα.

Το μέτρο ισχύει για όλες τις περιοχές που βρισκονται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο), όπως από Δευτέρα και η Αργολίδα.

Επίσης, από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός του δήμου που διαμένει κάποιος.

Τρόπος αγορών

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop.

Συγκεκριμένα, με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away και το click in shop στα μικρά καταστήματα, όχι όμως στα εμπορικά κέντρα, το άνοιγμα των οποίων θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις απαραίτητες μάσκες και να τηρούν τις προβλεπόμενες ασφαλείς αποστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι για να επισκεφθεί ένας πολίτης κάποιο εμπορικό κατάστημα θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού με το ίδιο το κατάστημα. Αφού του αποσταλεί το SMS επιβεβαίωσης για την ώρα του ραντεβού, στη συνέχεια θα μπορεί να αποστείλει το SMS στο 13032.

Με απλά λόγια, η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει ότι στέλνουμε απλώς SMS στο 13032 και θα μπορούμε να κάνουμε… βόλτες στα καταστήματα.

Πώς λειτουργεί ο αριθμός 13032

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Αν κάποιος στείλει Ονοματεπώνυμο και Διεύθυνση στον συγκεκριμένο αριθμό, λαμβάνει ένα μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button