home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFirst Featured

Χαρδαλιάς: Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Αργολίδα

Μετά από περίπου δύο μήνες η Αργολίδα βγαίνει επιτέλους από το «βαθύ κόκκινο» στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου. Μαζί του οι καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων η Αργολίδα περνά από το «βαθύ κόκκινο» στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο), καθώς παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49,18% σε σχέση με το μέγιστο επίπεδό του.

Κορινθία και Αρκαδία παραμένουν στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (Βαθύ Κόκκινο) για ακόμα μία εβδομάδα, τουλάχιστον έως και τις 19 Απριλίου.

Να σημειωθεί πως σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμα 73 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Αργολίδα να προσθέτει ακόμα 12.

Θα αυξηθούν τα κρούσματα με τα self test

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, λέγοντας πως οι μεγάλες πόλεις παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τονίζοντας πως η ενδοοικογενειακή μετάδοση παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι».

«Να προσέχουμε χωρίς υπερβολές», είπε ακόμα, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο, όμως έχουν αυξηθεί και τα τεστ. Ο δείκτης θετικότητας έχει παραμείνει σταθερός τις τελευταίες μέρες και μάλιστα παρουσιάζει μια μικρή μείωση.

«Την επόμενη εβδομάδα με τα ατομικά τεστ θα έχουμε περισσότερα κρούσματα αλλά αυτός είναι και ο στόχος, να καταγράφουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς», σημείωσε ακόμη, λέγοντας πως 5.500 συμπολίτες μας νοσηλεύονται με κορονοϊό και πως η πληρότητα των εντατικών φτάνει το 85%.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα Λύκεια που ανοίγουν από Δευτέρα, 12.04.2021, υπογραμμίζοντας πως όλες οι κινήσεις «χαλάρωσης των μέτρων» θα γίνεται σταδιακά.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής: «Η επιδείνωση έχει ως αποτέλεσμα με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών την ένταξη στο επίπεδο σκληρού Lockdown της Περιφερειακής Ενότητας Κω, του δήμου Ήλιδας».

Κατεβαίνουν, ωστόσο, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» από Δευτέρα 12 Απριλίου η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα και μέρος της Φθιώτιδας. Επίσης οι δήμοι Μαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας και ο δήμος Σκιάθου.

Και συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Από Δευτέρα, 12.04.2021, επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Το λιανεμπόριο συνεχίζει την λειτουργία του, αλλά αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής: Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Αποφασίστηκε επίσης η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click in shop και click away, ενώ στην Θεσσαλονίκη μόνο με click away. Στην Κοζάνη δεν θα επαναλειτουργήσουν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button