Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοίκησηΕτοιμάζονται για κάτι έκτακτο στην Πελοπόννησο

Ετοιμάζονται για κάτι έκτακτο στην Πελοπόννησο

Συγκροτούνται αποθήκες υλικού εκτάκτων αναγκών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία. 100.000 ευρώ για προμήθειες.

Σχετικά

Περισσότερα

Αποθήκες υλικού εκτάκτων αναγκών συγκροτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε όλα όσα προβλέπονται από το νόμο να βρίσκονται σε χώρους απολύτως φυλασσόμενους και κατάλληλους για αποθήκευση υλικού.

Ειδικοί χώροι θα διαμορφωθούν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Η ευθύνη φύλαξης και διατήρησης του υλικού σε καλή κατάσταση έχει ανατεθεί στους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας κάθε νομού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε διαδικασία προμήθειας και άλλων υλικών εκτάκτων αναγκών (κλινοσκεπάσματα, γεννήτριες, κρεβάτια κα) και το ύψος της συγκεκριμένης δαπάνης ανέρχεται περί στις 20.000 ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας είναι η πρόληψη καταστροφών και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους με τα κατάλληλα μέσα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η διάθεση υλικού άμεσης βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό σε περίπτωση υπερχείλισης ποταμού λόγω βροχοπτώσεων, σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, επιδημίας… Υλικό σημαίνει κρεβάτια, σκηνές, μικροσυσκευές οικιακής χρήσης, είδη καταυλισμού όπως μαγειρεία και τραπεζοκαθίσματα…
  Κι αυτά χρειάζονται αποκεντρωμένες αποθήκες ώστε να βρίσκονται κοντά σε κάθε σημείο πιθανής ανάγκης, δηλαδή περιφερειακά διαμερίσματα. Η σχετική οδηγία ισχύει για όλο το ευρωπαϊκό έδαφος κι όχι μόνο για την Καλαμάτα ή την Πελοπόννησο και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια με ορθολογικά κριτήρια, μακριά από την ανατολίτικη νοοτροπία φόβου και μοιρολατρίας που διακρίνει πάντα τους GRινιάρηδες υπηκόους σχολιαστές της συμφοράς.

  • Ενώ αυτοί που φέρνετε και εγκαθιστατε στην Ελλάδα χωρίς να ρωτήσετε, είναι Έλληνες και όχι ανατολιτες λαθρεποικοι.
   Ενώ οι grινιαρηδες δεν είναι τα ΜΜΕ που κάθε μέρα φουσκώνουν τα μυαλά των αφελων για πανδημιες, σεισμούς, καταποντισμους, αλλά οι Έλληνες που ανέχονται όλο αυτό το τσίρκο τρομοκρατίας

 2. Όποιος πετάγεται από το ένα θέμα σε άλλο άσχετο, απλώς υπογραμμίζει την αδυναμία διαλόγου.

  Μαζικός λειτουργικός και ψηφιακός αναλφαβητισμός στη μεταβιομηχανική ψηφιακή εποχή 4.0 των mass & social media.
  Ο όρος λειτουργικός αναλφαβητισμός ή και ψηφιακός αναλφαβητισμός υποδηλώνει την αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής και υπολογισμού σε καθημερινές καταστάσεις. Συνεπώς μεταφράζεται πρακτικά στην αδυναμία κατανόησης, αξιολόγησης και χρήσης των πληροφοριών που συναντώνται στη σημερινή κοινωνία.

  https:/ / www. facebook.com/ groups/186156968233/permalink/10158844665723234

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design