Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΠώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στο Ναύπλιο

Πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία στο Ναύπλιο

Οι προτάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ναυπλιέων για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά

Περισσότερα

Ανοίγουν τα Λύκεια όλης της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Το σχέδιο περιλαμβάνει άνοιγμα και των τριών τάξεων σε όλη τη χώρα με εβδομαδιαία self test σε καθηγητές και μαθητές μία φορά την εβδομάδα. Το αρνητικό self test θα πιστοποιείται από βεβαίωση την οποία ο μαθητής θα πρέπει να επιδεικνύει στον καθηγητή κατά την είσοδο στο σχολείο ενώ τυχόν θετικό self test θα πρέπει να δηλώνεται στο testing.gov.gr. Μάλιστα χωρίς βεβαίωση οι μαθητές θα τίθενται εκτός και τηλεκπαίδευσης.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων, δείχνει ανήσυχη και κάνει τις δικές της προτάσεις:

«Για μία ακόμη φορά, παρακολουθούμε με ανησυχία και αγωνία τις συζητήσεις σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Όλοι πια έχουμε βιώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της παιδείας λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας. Η επιθυμία όλων μας είναι τα παιδιά μας να γυρίσουν σε συνθήκες κανονικότητας μέσα στις τάξεις τους. Ωστόσο, η επιστροφή αυτή μας φέρνει αντιμέτωπους με τους κινδύνους που προκύπτουν. Αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και προθέσεις.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων, μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των Συλλόγων-μελών της, καταθέτει προτάσεις μέτρων που κρίνει απαραίτητα και εφικτά:

• Εκ περιτροπής εκπαίδευση, όπου χρειάζεται,για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις άιθουσες και τους προαύλιους χώρους

• Τακτικά rapid test covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και υποχρεωτική καθημερινή θερμομέτρηση

• Απολύμανση και αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς των μαθητών (λεωφορείων και ταξί)

• Είναι ζωτικής σημασίας τα μέτρα προστασίας και υγιεινής να τηρούνται και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των μαθητών

• Να δρομολογηθεί άμεσα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

• Να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί η απολύμανση και καθαριότητα σε όλους τους χώρους των σχολείων

Η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας, που είναι απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά, απαιτεί οργάνωση και θέληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτή τη φορά όλα πρέπει να γίνουν με σχέδιο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι “εκ περιτροπης”; είναι πρόταση αυτή, να πηγαίνουν τα παιδιά τις μισές μερες; ή το απογευμα; Αντί να πάρουν μέτρα να αραιώσουν οι αίθουσες θα εχουμε παλί τα ίδια; θα τρελαθούν τα παιδιά μας;
    Δεν μας τα λέει καλά η Ένωση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design