home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Τραγικές οι προβλέψεις των επιστημόνων για το Πάσχα

Μάσκες

Κακές έως τραγικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για το Πάσχα, αφού άλλοι προβλέπουν μέχρι και 900 διασωληνωμένους και άλλοι μιλούν για 2000 κρούσματα την ημέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, εκτίμηση που χαρακτηρίζουν ως το καλό σενάριο.

Συγκεκριμένα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας σήμερα Τετάρτη 07/04 στον ANT1, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το σύστημα Υγείας θα πιεστεί πολύ την Μεγάλη Εβδομάδα, με τους διασωληνωμένους να φθάνουν τους 900.

«Θα έχουμε γεμάτα τα νοσοκομεία. Υπολογίζουμε στις 28 του μηνός, Μεγάλη Τρίτη, ότι θα έχουμε 900 διασωληνωμένους. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο. Η δικιά μου συμβουλή είναι να μην πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε, επίσης, πως τα self test μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ «εύχεται» τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κρούσματα με τη διενέργεια των self test γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα εντοπίζουμε και θα μπορούμε να τα περιορίσουμε.

Από την άλλη ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα» και εκτίμησε ότι στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα.

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, – χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ.

Άνοιγμα Σχολείων

Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία αφού θα έχουν κάνει και τεστ παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, είπε πως συμφωνεί μόνο με το άνοιγμα των Λυκείων καθώς ο χρόνος πιέζει και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες καλό θα ήταν να περιμένουμε να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis