home design 800Χ400

Θρίλερ με την Αργείτισσα εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: Πώς έπεσε θύμα διεθνούς κυκλώματος

Σε μια καλοστημένη ηλεκτρονική απάτη επιχείρησαν να εμπλέξουν διεθνείς απατεώνες την Αργείτισσα εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, εκμεταλλευόμενοι την εντυπωσιακή εμφάνιση και την αναγνωρισιμότητά της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Χρησιμοποιώντας μια εικόνα της από τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια ψευδή μαρτυρία την οποία της αποδίδουν, κατευθύνουν τα ανυποψίαστα θύματά τους σε σελίδα παραγγελίας ενός «θαυματουργού» σκευάσματος για γυναίκες, ενώ στο παρασκήνιο αλιεύουν προσωπικά στοιχεία των ανυποψίαστων θυμάτων τους. Οι εγκέφαλοι της διεθνούς αυτής απάτης με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να εμπλέξουν και άλλες γυναίκες αστυνομικούς, ομοίως με μεγάλη αποδοχή και αναγνωρισιμότητα στις χώρες τους.

Στην υπόθεση έχει ήδη μπει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι η απάτη αυτή τη δυσφημεί κατά συκοφαντικό τρόπο.

Σε πρώτη φάση το ελληνικό κοινό του διαδικτύου εκτίθεται σε ένα διαφημιστικό μήνυμα το οποίο «τρέχει» σε ελληνικές ειδησεογραφικές σελίδες και το οποίο υπόσχεται σε σχετικά χαμηλή τιμή μια επαναστατική επιστημονική ανακάλυψη που αλλάζει τη ζωή των γυναικών σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Μόλις οι χρήστες πατήσουν το κουμπί του διαφημιστικού μηνύματος μεταφέρονται στην απατηλή σελίδα.

Απάτη σε πολλές χώρες

Η απάτη «τρέχει» σε αρκετές χώρες και σε διαφορετικές γλώσσες. Το ελληνικό κοινό βλέπει αντίστοιχα τη σελίδα της απάτης μεταφρασμένη στα ελληνικά. Όταν ανοίξει η σελίδα (οι απατεώνες έχουν στοχεύσει ως θύματά τους κυρίως γυναίκες), οι χρήστες «μαθαίνουν» για ένα πολύ περίεργο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Χάρη σε ένα παράξενο περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ο κόσμος έμαθε για μια απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη στον τομέα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου: ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από μια απλή Ελληνίδα για τη μητέρα της, η οποία αρχίζει να μεγαλώνει».

Αυτό είναι το εισαγωγικό κείμενο μίας από την αρχή ως το τέλος απολύτως ψεύτικης ιστορίας, η οποία έχει σκοπό να παρασύρει ανυποψίαστα θύματα στην αγορά ενός ανύπαρκτου προϊόντος ομορφιάς. Αμέσως μετά εμφανίζουν την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Ροτζιώκου να επιβεβαιώνει με τη «μαρτυρία» που της αποδίδουν πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το προϊόν. Συγκεκριμένα, η κυρία Ροτζιώκου ως «Έλενα Αλεξοπούλου, συνοριοφύλακας του αεροδρομίου», φέρεται σχεδόν έκθαμβη να υποστηρίζει τα «θαυματουργά αποτελέσματα», αυτής της «απίστευτης επιστημονικής ανακάλυψης».

Σύμφωνα με την ψεύτικη ιστορία που σκαρφίστηκαν οι απατεώνες, όλα άρχισαν πριν από λίγο καιρό στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια του check in για μια πτήση Αθήνα – Άγιος Δομίνικος οι «συνοριοφύλακες» σταμάτησαν μια 45χρονη κυρία. Οι αστυνομικοί του «Ελ. Βενιζέλος», συγκρίνοντας το πρόσωπο που έβλεπαν στο διαβατήριο της 45χρονης και αφού δεν έμοιαζε καθόλου με της γυναίκας που είχαν μπροστά τους, δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Οι «μαϊμού» μαρτυρίες

Η κυρία Ροτζιώκου ως «Έλενα Αλεξοπούλου» φέρεται ότι λέει: «Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Η κάτοχος του διαβατηρίου φαίνεται 15 χρόνια νεότερη από τη γυναίκα της φωτογραφίας. Από όσο γνωρίζω, ακόμη και με πλαστική χειρουργική δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μας προκάλεσε αμφιβολίες».

Στη συνέχεια οι απατεώνες έχουν επιστρατεύσει πλήθος από μαρτυρίες δήθεν επιστημόνων, καθώς και αληθοφανείς μαρτυρίες γυναικών οι οποίες αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν περιγράφοντας την έκπληξη και την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα από τη χρήση του προϊόντος. Όλες οι μαρτυρίες είναι κατασκευασμένες και τα πρόσωπα δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά ονόματα.

Η φωτογραφία της κυρίας Ροτζιώκου την οποία χρησιμοποιούν οι απατεώνες στη μεταφρασμένη στα ελληνικά σελίδα της απάτης προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως δημιουργός της θαυματουργής «θεραπείας», στη σελίδα της απάτης στα ελληνικά, εμφανίζεται η «Νεφέλη Καρρά, Ελληνίδα φοιτήτρια», ενώ στην αντίστοιχη σελίδα της απάτης στην τούρκικη γλώσσα με την ίδια φωτογραφία της «Νεφέλης» εμφανίζεται ως «δημιουργός» η «Αϋσέλ Μπακέρ, φοιτήτρια Ιατρικής».

Σχόλια

Exit mobile version