Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΣτο μοναδικό αυτό δάσος της Πελοποννήσου 5 εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον...

Στο μοναδικό αυτό δάσος της Πελοποννήσου 5 εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό

Δρυόδασος Φολόης: Περίηγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιάς και από τα λίγα αυτού του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχετικά

Περισσότερα

Το οροπέδιο της Φολόης βρίσκεται στις νοτιοδυτικές κάτω απολήξεις του όρους Ερυμάνθου επί των οροπεδίων Φολόης και Πηνείας. Στο οροπέδιο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα δάση βελανιδιών. Καλύπτει μια έκταση 42 χιλιάδων στρεμμάτων και είναι από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το δρυοδάσος της Φολόης ή αλλιώς της Κάπελης βρίσκεται μέσα στις λεκάνες απορροής των ποταμών Ερυμάνθου και Πηνειού. Οι δυσμενείς κλιματικές και εδαφικές συνθήκες προσδίδουν στο δάσος προστατευτικό χαρακτήρα τόσο στο έδαφος όσο στις καλλιέργειες και στα έργα πολιτισμού, από τα οποία διέρχονται οι ποταμοί Αλφειός και Πηνειός. Το δασικό σύμπλεγμα Κάπελης-Φολόης με μέσο ύψος 600 μέτρα είναι ένα πλούσιο οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στο μοναδικό αυτό δάσος, 5 εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό. Πέντε εκατομμύρια δρυς για την ακρίβεια, που φτιάχνουν ένα δάσος μαγικό. Το βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την βελανιδιά, είναι πως το ύψος της στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 20 μέτρα, στις πιο ασυνήθιστες, ξεπερνάει τα 40. Γι’ αυτό οι βελανιδιές της Φολόης μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό.

Video: Bill Xenos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design