home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Πελοπόννησος: Όχι άλλο αίμα εργατών

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου καταγγέλλει την «εργοδοτική δολοφονία» -όπως την αποκαλεί- τριών συναδέλφων και τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός ακόμα συναδέλφου κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ερέτρια Εύβοιας. Οι συνάδελφοι εργάζονταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, συγκεκριμένα στον ΑΚΤΩΡ και δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!

Το Δ.Σ. του Σωματείου και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες και στους οικείους των αδικοχαμένων εργαζόμενων. Εύχονται δύναμη στις οικογένειές τους.

Όπως σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση του Σωματείου:

«Η εργοδοτική αυτή δολοφονία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών “ατυχημάτων” στον κλάδο της ενέργειας που αποδεκατίζουν την τάξη μας και οφείλονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής μας υπόστασης αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα “υλικά”. Είναι ακόμα φρέσκο το αίμα των δύο νεκρών συναδέλφων στη Ζάκυνθο πριν από λίγους μήνες πάλι από ηλεκτροπληξία. Είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ταξικής επίθεσης του κράτους και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά απέναντι στους εργαζόμενους για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλοεργολάβων. Χρόνια φωνάζουμε πως η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας ως οδηγία της Ε.Ε από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε αύξηση εργατικών ατυχημάτων και εργοδοτικών δολοφονιών στον κλάδο καθώς για τα κέρδη των εργολάβων που μπήκαν για να θησαυρίσουν από την ενέργεια απαξιώθηκε η κρατική ΔΕΗ, έχουν χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έχουν εργολαβοποιηθεί μεγάλα τμήματα εργασιών με ευθύνη και των διοικήσεων τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, όσο στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Η διάσπαση της ΔΕΗ σε τρία κομμάτια σε ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ το 2011 και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχει παγιώσει την ευέλικτη φθηνή εργασία, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας αντιμετωπίζοντας τον εργαζόμενο ως κόστος. Κάντε μια βόλτα σε συνεργεία εργασιών της παλιάς ΔΕΗ (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ), θα αντικρίσετε κακοπληρωμένους συμβασιούχους (δίμηνα, οχτάμηνα) και εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Η τωρινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που στήριζαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας για τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όλες οι διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ που ενεργούσαν πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό και τέλος οι μεγαλοεργολάβοι που για τα υπερκέρδη τους μας θεωρούν αναλώσιμους είναι όλοι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία των τριών συναδέλφων.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να επιστρέφουμε μετά τη δουλειά όρθιοι και υγιείς στις οικογένειές μας. Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα για να κερδίζουν οι ολιγάρχες κι εμείς δεν είμαστε αναλώσιμοι δούλοι που με το αίμα μας και την ανοχή των κυβερνήσεων θα πλουτίζουν τα καπιταλιστικά παράσιτα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button