Home design
home design

Πάσχα στο χωριό με self test

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πάσχα στο χωριό με self test
Σούβλισμα

Την ελπίδα για Πάσχα στο χωριό αναζωπυρώνουν τα self test αφού όπως φαίνεται οι ειδικοί εξετάζουν αν τελικά θα ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού με αυτοκίνητο και πιθανότατα και με πλοίο.

Αν, φυσικά, η εστίαση παραμείνει κλειστή και το Πάσχα, η μετακίνηση εκτός νομού στα χωριά είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί, εφαρμόζοντας πάντα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και έπειτα από self test. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, καθώς ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι παίρνουν τις αποφάσεις τους. Απόδειξη αυτού είναι ότι εκτάκτως οι ειδικοί αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Ο καθηγητής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αποκάλυψε, επιπλέον, ότι για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή πιθανότατα θα εισηγηθεί ως βασική προϋπόθεση να έχει προηγηθεί self test. Αυτά θα είναι και τα απαραίτητα… δικαιολογητικά, αντί για τα χαρτιά που είναι απαραίτητα σήμερα για όσους μπορούν να πάνε εκτός νομού.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis