Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΤο Happy Traveller στα Καλάβρυτα και την Ορεινή Αχαΐα

Το Happy Traveller στα Καλάβρυτα και την Ορεινή Αχαΐα

Η μαρτυρική κωμόπολη με την ιστορική μόνη της Αγίας Λαύρας, η Λίμνη Τσιβλού, το αστεροσκοπείο Χελμού, ο οδοντωτός και περπάτημα στο φαράγγι του Βουραϊκού, μια από τις κορυφαίες διαδρομές πεζοπορίας στην Ελλάδα.

Σχετικά

Περισσότερα

Το Σάββατο 3 Απριλίου, οι Happy Travellers Ευτύχης Μπλέτσας και Ηλέκτρα Αστέρη μας ταξιδεψαν οδικώς εντός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην ορεινή Αχαΐα και στα Καλάβρυτα. Μαθαίνουν την ιστορία της μαρτυρικής κωμόπολης, κάνουν βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο και επισκέπτονται το μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος αλλά και τον λόφο έξω από την πόλη, όπου γράφτηκε μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, πηγαίνουν στην ιστορική μόνη της Αγίας Λαύρας και στο εντυπωσιακό μνημείο της επανάστασης του 1821.

Σε αυτό το ταξίδι, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, δοκιμάζουν τοπικές γεύσεις που ξετρελαίνουν, οδηγούν σε μοναδικά τοπία, φτάνουν σε έναν παραμυθένιο καταρράκτη, επισκέπτονται την εντυπωσιακή, σε φυσική ομορφιά, λίμνη Τσιβλού και ξεναγούνται στο εντυπωσιακό Αστεροσκοπείο του Χελμού.

Μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο αλλά και περπάτημα στο φαράγγι του Βουραϊκού, μια από τις κορυφαίες διαδρομές πεζοπορίας στην Ελλάδα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design