home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Το μυστήριο και η άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης

Είναι η περιοχή της Πελοποννήσου που δεν χρειάζονται συστάσεις, συνώνυμη με το παραδοσιακό στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο

Από το μυστήριο και την αγριάδα της Λακωνικής Μάνης στις ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της Μονεμβασιάς και στο μύθο που θέλει τον Πάρη σε τούτη τη γη να αρπάζει την Ωραία Ελένη και να ξεκινάει ο Τρωικός Πόλεμος.

Στη δυτική πλευρά της Λακωνίας υψώνεται ο Ταΰγετος και στην ανατολική ο Πάρνωνας. Τις ακτές αγκαλιάζουν τρία πελάγη, το Ιόνιο με το Μεσσηνιακό κόλπο δυτικά, το Αιγαίο νότια και το Μυρτώο ανατολικά.

Γερολιμένας
Ο Γερολιμένας (Φώτο: anagnostis)
Λιμένι Αύγουστος 2019 (7)
Λιμένι (Φώτο: anagnostis)

Κάμπος, βουνό και θάλασσα

Οι μοναδικές ακρογιαλιές του Λακωνικού κόλπου και τα παραδοσιακά ψαροχώρια  είναι κάποιοι σίγουροι σταθμοί σας στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Οι σκαφάτοι θα μαγευτείτε αλλά και θα αποζημιωθείτε από τα γραφικά λιμανάκια, τους όρμους και τ’ ακρωτήρια.

Κάμπος, βουνό και θάλασσα η Λακωνία με την πλούσια ιστορία και τις μαγευτικές αμμουδιές της, τους βιοτόπους έχει αμέτρητα αξιοθέατα και προσφέρεται για διακοπές ή για ολιγοήμερες αποδράσεις όλο το χρόνο. Έχει επίσης και άρτια αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, που ικανοποιεί όλα τα γούστα και βαλάντια. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά ξενοδοχεία, βίλες, ξενώνες, στούντιο, διαμερίσματα και δωμάτια προς ενοικίαση.

Αρεόπολη Αύγουστος 2019 (1)
Η Αρεόπολη (Φώτο: anagnostis)
akrotirio tainaro (24)
Ακρωτήριο Ταίναρο (Φώτο: anagnostis)

Roadtrip στη Λακωνική Μάνη

Για τη Μάνη δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι η περιοχή της Πελοποννήσου που έχει γίνει συνώνυμη με την άγρια ομορφιά και το παραδοσιακό στοιχείο που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο.

Η Λακωνική Μάνη με τις υπέροχες παραλίες αποτελεί προορισμό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όποια εποχή του χρόνου και αν πάει κανείς σίγουρα θα μαγευτεί από αυτό που έχει να προσφέρει.

Βίντεο: CookosRider

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button