Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΚορωνοϊός και lockdown ερήμωσαν το Δήμο Βέλου Βόχας. Πού πήγε ο κόσμος;

Κορωνοϊός και lockdown ερήμωσαν το Δήμο Βέλου Βόχας. Πού πήγε ο κόσμος;

Βραδινά πλάνα από κάμερα και drone αποτυπώνουν την εικόνα που παρουσιάζουν τα χωριά του μικρού Δήμου της Κορινθίας.

Σχετικά

Περισσότερα

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε το 2010 με το ΦΕΚ 87Α – 07/06/2010 δια της συνένωσης των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας βάσει των διατάξεων του «Καλλικράτη». Απλώνεται στο κετρικό τμήμα του πρώην Νομού Κορινθίας, συνορεύοντας με τους δήμους Κορινθίων (ανατολικά και νότια), Σικυωνίων (δυτικά), Νεμέας (νότια) ενώ βόρεια βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Χαρακτηρίζεται ως ημιορεινός δήμος, με κύριο χαρακτηριστικό την εύφορη πεδιάδα της Βόχας που διασχίζεται από χείμαρρους Χεκάλη, Σιούρι, και Ζαπάντη και τους γύρω της μικρούς ορεινούς όγκους της Ευαγγελίστριας, του Φουκά και της Στιμάγκας.

Έδρα του δήμου είναι το Ζευγολατιό (4.697 κάτοικοι, απογραφή 2011), το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη κωμόπολή του. Σημαντικό παραθεριστικό κέντρο είναι το Βραχάτι, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του δήμου.

Αποτελείται απο τα εξής Χωριά: Βέλο – Βοχαϊκό – Βραχάτι – Ελληνοχώρι – Ευαγγελίστρια – Ζευγολατιό – Καλέντζι – Κοκκώνι – Κρήνες – Μπολάτι -Νεράντζα – Πουλλίτσα – Σαταίικα – Σουληνάρι – Στιμάγκα – Ταρσινά – Χαλκί.

Ο Γιώργος Σοφούλης (DroneDays gr) κάνει για δεύτερη φορά μία σύντομη παρουσίαση όλων των χωριών του Δήμου Βέλου-Βόχας σε νυχτερινά πλάνα, από κάμερα και drone, εν μέσω lockdown. Δείτε εδώ το Part 1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design