home design 800x400
home design 1170Χ320

Η αντιπολίτευση ζητά συζήτηση για την Αρβανιτιά

Την πρόσφατη επίσκεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμη Λέκκα στο Ναύπλιο όπου μαζί με το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο φωτογραφήθηκαν στο μονοπάτι της Αρβανιτιάς, σχολιάζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαμπρόπουλος:

«Α. Το είδαμε και αυτό, ο κύριος Κωστούρος θυμήθηκε την Αρβανιτιά με καθυστέρηση 9 ολόκληρων ετών!

Δεν μας προκάλεσε καθόλου έκπληξη η απρόσμενη επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων στο μονοπάτι της Αρβανιτιάς αφού συνοδευόταν και από την γνωστή κάμερα με την οποία προσπαθεί για άλλη μια φορά να παραπλανήσει τους Ναυπλιείς δήθεν για κοπιώδεις ενέργειες ετών οι οποίες τάχα καρποφόρησαν, αποκρύπτοντας εντέχνως το γεγονός ,ότι επί Δημαρχίας του ουδέποτε η υπέροχη αυτή βόλτα για τους Ναυπλιείς ήταν εφικτή, αφού η διάβαση απαγορευόταν.

Συνοδευόμενος από τον κ. Λέκκα προσπάθησε να πείσει τους πολίτες, ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την προστασία του μονοπατιού και δεν έκρυψε τη χαρά του.

Παρέλειψε όμως να εξηγήσει στους πολίτες γιατί 9 ολόκληρα χρόνια δεν προέβη σε καμία σοβαρή ενέργεια ως δημοτική αρχή για την προστασία και ανάδειξη της ιδιαίτερης και σπάνιου κάλους διαδρομής!

Γιατί επί σειρά ετών στέρησε και συνεχίζει να στερεί τόσο από τους Ναυπλιείς όσο και από τους επισκέπτες την μοναδική αυτή διαδρομή!
Παρέλειψε να εξηγήσει στους πολίτες ότι η προστασία και η ανάδειξη του μονοπατιού της Αρβανιτιάς δεν είναι μια απλή βόλτα ένα Σαββατιάτικο ηλιόλουστο πρωινό αλλά μια συντονισμένη προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όχι άλλα ψέματα κύριε Δήμαρχε!

Πείτε την αλήθεια στους πολίτες!

Λειτουργήστε έστω και μία φορά ως σοβαρή Δημοτική αρχή και δείξτε αίσθημα ευθύνης τουλάχιστον απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας απασχολεί όλους!

Προσέξτε γιατί άλλο ένα φιάσκο σας περιμένει.

Λησμονήσατε το θέμα της μη έγκρισης της μελέτης του πάρκου του Κολοκοτρώνη πριν λίγες εβδομάδες από το ΚΑΣ, και το τι λέγατε στους πολίτες λίγους μήνες πρίν;

Μην εμπαίζετε άλλο τους πολίτες!

Σας καλώ έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, να συγκαλέσετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό να συζητηθεί το θέμα τόσο της προστασίας όσο και της ανάδειξης του μονοπατιού της Αρβανιτιάς καλώντας να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα .
Β. Μέχρι τώρα δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημα μου να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα σκουπίδια της Αργολίδας, σε οικόπεδο δίπλα στην παραλιακή οδό Νέας Κίου και στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, όπως και γενικότερα της ενημέρωσης των Δημοτών για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες της εφαρμογής της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Επειδή, ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στο χωροθετημένο οικόπεδο για το Σταθμό Μεταμόρφωσης από την ΤΕΡΝΑ, σας ζητώ και πάλι, άμεσα, όπως έρθει το σοβαρό αυτό θέμα που θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή του Δήμου μας για πολλά χρόνια, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis