home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςFeatured

Η τεχνολογία ζωντανεύει τους ήρωες του 1821

Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Ανδρούτσος παίρνουν ζωή, χαμογελούν ή συνοφρυώνονται χάρη στη νέα εφαρμογή Deep Nostalgia, το οποίο εφάρμοσε πάνω σε φωτογραφίες ο καθηγητής Φυσικής, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα My Heritage υπόσχεται την πλήρη καταγραφή του οικογενειακού δέντρου του καθενός από εμάς, με την ανάλυση μερικών φωτογραφιών. Το εργαλείο Deep Nostalgia που περιλαμβάνεται σε αυτή, μπορεί μέσω του ψηφιακού αλγόριθμου Deep Learning να εφαρμόσει μια σταθερή ακολουθία κινήσεων και χειρονομιών σε μια στατική εικόνα, μια φωτογραφία ενός προσώπου, το οποίο ενδεχομένως δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Αυτό το ιδιαίτερα καινοτόμο εργαλείο του οποίου τα αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν από απλή αμηχανία μέχρι δέος και ανατριχίλα, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ο καθηγητής Φυσικής, Κωνσταντίνος Παπαγιανούλης πάνω στα πρόσωπα των οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Αθανάσιο Διάκο, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τον Ιωάννη Καποδίστρια να μπαίνουν ξανά σε κίνηση, έστω και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Δείτε τους ήρωες να παίρνουν ζωή:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button