home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται τα ψώνια και τι αλλάζει στις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Lockdown στο Ναύπλιο λόγω κορωνοϊού 03.03.2021

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων με κωδικό 6 για άσκηση από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι λοιπόν από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτραπεί πιλοτικά με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, ανακοινώνοντας ότι το Θριάσιο μετατρέπεται σε all covid νοσοκομείο, καθώς και την ενεργοποίηση άλλων 51 κλινών ΜΕΘ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας στην Αττική.

Σχολεία και self test

Όσον αφορά στα σχολεία, στα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις στα σχολεία να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Για τα self test, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα αρχίσει η διαθεσιμότητά τους από την επόμενη εβδομάδα.

Πώς θα ψωνίζει ο κόσμος

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει με SMS στο 13032. Όπως ανακοινώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου. Στον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κάποιος να στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου, ενημερώνουν ότι κατόπιν των νέων έκτακτων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας, η επαναλειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων είναι γεγονός.

Χαιρόμαστε πολύ γι αυτό, όπου θα δούμε τους πελάτες μας και φίλους μας από κοντά και πάλι, αισιοδοξώντας σε έναν ορίζοντα συνεχούς λειτουργίας.

Έτσι λοιπόν από Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της πόλης του Ναυπλίου θα επαναλειτουργούν.

Δεδομένου ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, δηλαδή με click in shop ή με click away εξαιτίας του επιδημιολογικού επιπέδου Γ πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) που βρισκόμαστε, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με αναλυτικότερες πληροφορίες».

Υποχρεωτικά τα rapid test για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, τροπολογία που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα τεστ γίνονται υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους εξής τομείς: του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το newsit.gr οι επιδημιολόγοι είχαν πει ναι στο άνοιγμα τους λιανεμπορίου υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονταν σε rapid test.

Όπως αναφέρεται, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας, από τη διάδοση του κορονοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας, η προηγούμενη διαπίστωση μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis