Τρίτη, Απρίλιος 13, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΒλαχοκερασια: Το χωριό της Αρκαδίας που κατέκτησε την αιωνιότητα

Βλαχοκερασια: Το χωριό της Αρκαδίας που κατέκτησε την αιωνιότητα

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το χωριό - τόπο των Σκιριτών και γενέτειρα του καπετάν Γιάννακα. Οι κομάντος του Λεωνίδα, η προσφορά των Ομογενών και ένας από τους κορυφαίους οπλαρχηγούς του Κολοκοτρώνη.

Σχετικά

Περισσότερα

Στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Βλαχοκερασιας μας ταξιδεύει το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Hellenic TV GR. Πρόκειται για ένα χωριό που όπως καταλαβαίνουμε αμέσως και από τον τίτλο «Βλαχοκερασια το χωριό που κατέκτησε την αιωνιότητα» έχει βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα όπως και στην πιο σύγχρονη ιστορία, όπως αυτή διαμορφώθηκε δια μέσου των αιώνων.

Είναι ο τόπος των Σκιριτών, των κομάντος του Λεωνίδα με τεράστια δράση και συμμετοχή στο στρατό των τριακοσίων αλλά και ο τόπος που γέννησε έναν από τους κορυφαίους οπλαρχηγούς του Κολοκοτρώνη τον καπετάν Γιάννακα.

Οι ιστορίες αυτές ξεδιπλώνονται στο ντοκιμαντέρ μέσα από ένα υπέροχο οπτικοακουστικό οδοιπορικό, στο οποίο μαθαίνουμε εκτός των άλλων πως και σήμερα ακόμη μέσα από ένα μοναδικό μονοπατι, μπορεί κανείς να περπατήσει στο μαγευτικό δάσος της Σκιριτιδας, εκεί που έδρασαν οι Σκιρίτες και οι ήρωες του 1821. ​

Κλείνει δε με μία ουσιαστική αναφορά στο μεγάλο έργο των Ομογενών τόσο στην Βλαχοκερασια όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιστρέφοντας ουσιαστικά στους απόδημους Έλληνες την μεγάλη εκτίμηση για την προσφορα τους στην πατριδα.

Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Φρεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια